Gajser beži Febvreju in Cairoliju

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Aktualni svetovni prvak je dobro začel dirko v Latviji.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v latvijskem Kegumsu osvojil drugo mesto. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Branilec naslova v najmočnejšem razredu Gajser je v Latvijo prišel s petimi točkami prednosti pred Romainom Febvrejem in devetimi pred Antoniom Cairolijem. Po današnji prvi vožnji je zasledovalcema spet nekoliko ušel, se mu je pa za nekaj točk približal Herlings.

Herlings in Gajser sta prevladovala že v kvalifikacijah, kjer je bil prvi Nizozemec, pa tudi v prvi vožnji sta bila večinoma osamljena v ospredju. Gajser je začel na četrtem mestu, se že po enem krogu prebil mimo Španca Jorgeja Prada in Nizozemca Glenna Coldenhoffa, potem pa z nekaj sekundami zaostanka rutinsko vozil za Herlingsom na drugem mestu. Na tretjem mestu je vožnjo končal Cairoli.

Druga vožnja elitnega razreda MXGP bo v Latviji na sporedu ob 15.10.

V šibkejšem razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Maxime Renaux, drugi je bil Italijan Mattia Guadagnini, tretji pa Belgijec Jago Geerts. Slovenski predstavnik Jan Pancar je dobil nove tri točke za SP za 18. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.