Šport > Moto športi
825 ogledov

Gajser beži Febvreju in Cairoliju

Tim Gajser Kegums Facebook
Aktualni svetovni prvak je dobro začel dirko v Latviji.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v latvijskem Kegumsu osvojil drugo mesto. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Branilec naslova v najmočnejšem razredu Gajser je v Latvijo prišel s petimi točkami prednosti pred Romainom Febvrejem in devetimi pred Antoniom Cairolijem. Po današnji prvi vožnji je zasledovalcema spet nekoliko ušel, se mu je pa za nekaj točk približal Herlings.

Herlings in Gajser sta prevladovala že v kvalifikacijah, kjer je bil prvi Nizozemec, pa tudi v prvi vožnji sta bila večinoma osamljena v ospredju. Gajser je začel na četrtem mestu, se že po enem krogu prebil mimo Španca Jorgeja Prada in Nizozemca Glenna Coldenhoffa, potem pa z nekaj sekundami zaostanka rutinsko vozil za Herlingsom na drugem mestu. Na tretjem mestu je vožnjo končal Cairoli.

Druga vožnja elitnega razreda MXGP bo v Latviji na sporedu ob 15.10.

V šibkejšem razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Maxime Renaux, drugi je bil Italijan Mattia Guadagnini, tretji pa Belgijec Jago Geerts. Slovenski predstavnik Jan Pancar je dobil nove tri točke za SP za 18. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.