Šport > Moto športi
110 ogledov

Gajser najboljši na podlagi, ki mu ne ustreza

Tim Gajser Profimedia
Druga zmaga svetovnega prvaka v tej sezoni.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec četrte preizkušnje sezone svetovnega prvenstva v nizozemskem Ossu, potem ko je bil tretji v prvi vožnji in drugi v drugi. Za Gajserja je današnja zmaga druga v tej sezoni, z njo pa je spet povečal naskok v skupnem seštevku.

V Ossu je danes potekala dirka za VN Nizozemske, ki jo je prvič gostilo to dirkališče. Obenem pa so se dirkači tudi prvič v novi sezoni merili na peščeni podlagi, ki Gajserju ne ustreza najbolj, povsem domači pa so na njej Belgijci in Nizozemci. Gajser je dopoldanske kvalifikacije končal s šestim izhodiščem, dobil jih je domači adut Jeffrey Herlings.

Prvo vožnjo je sicer zaznamovalo tudi trčenje v uvodnem krogu med Herlingsom in Italijanom Ivom Monticellijem, ko je slednji po skoku priletel na Nizozemca, a je nazadnje domačin vendarle prišel do prvega mesta. Drugi je bil njegov rojak Glenn Coldenhoff, tretji pa Gajser.

Zaradi posledic nesreče v prvi vožnji in poškodbe pa nato Herlings v drugi vožnji ni nastopil. Gajser jo jo začel na drugem mestu, po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je zapeljal s proge, pa je pridobil eno mesto. Nato se je večino vožnje boril za prvo mesto s Jorgejem Pradom, ki pa ga je Gajser tri kroge pred ciljem le prehitel. A vožnje ni končal na prvem mestu, saj ga je v zadnjem krogu prehitel Italijan Antonio Cairoli.

"S prvo vožnjo sem zadovoljen, nisem preveč tvegal, ker je bila proga nevarna in je ta uvrstitev povsem v redu. V drugi sva se dolgo borila s Jorgejem, enkrat sva bila povsem skupaj, bilo je kar tesno. Potem sem ga končno prehitel, a sem nato ostal brez energije, tako da me je prehitel Cairoli," je po dirki dejal slovenski as.

V seštevku obeh voženj je Gajser kljub temu, da je izgubil prvo mesto v tej vožnji, prepričljivo zmagal z 42 točkami, Cairoli je bil drugi z 38, Febvre pa tretji s 36.

"Vedel sem sicer, da je hiter in da prihaja za menoj, pa tudi, da bo tudi drugo mesto dovolj za zmago na dirki. Na splošno sem zadovoljen, hvala vsem v ekipi, ki so mi pomagali," je še dodal svetovni prvak.

Po dirki na Nizozemskem je Gajser obdržal prvo mesto v seštevku SP. Po prvi vožnji se mu je sicer povsem približal Herlings (pred današnjo dirko je imel Slovenec pred Nizozemcem le šest točk naskoka), na koncu pa slovenski dirkač na naslednje dirke odhaja s 166 točkami, drugi je Herlings s 143, kolikor jih ima po novem tudi tretji Cairoli.

V razredu MX2, kjer tekmuje tudi Jan Pancar, pa je slavil Belgijec Jaago Gerts. Drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Nizozemec Kay de Wolf. Edini slovenski predstavnik Pancar tokrat ni prišel do točk, v prvi vožnji je bil 25., druge pa zaradi okvare motorja ni dokončal. Skupno je prvi Francoz Maxime Renaux s 141 točkami, Pancar je ostal pri 39 točkah in je na 17. mestu.

Naslednja dirka za SP bo že naslednji konec tedna v češkem Loketu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.