Gajser bo počival po padcu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Svetovni prvak v motokrosu nekaj časa ne bo sedel na motrorju.
Oglej si celoten članek

Svetovni motokrosistični prvak Tim Gajser ne bo zastopal slovenskih barv na pokalu narodov, ki bodo ta konec tedna na sporedu v Maggiori. Mladi slovenski motokrosist je namreč v sredo grdo padel na treningu, sledil je posvet z ekipo in zdravniki, ki so mu nastop odsvetovali.

"V sredo na treningu je padel. Je potolčen, nima ničesar zlomljenega. Upali smo, da bo lahko nastopil, vendar smo se po posvetu z zdravniki odločili, da bo ostal doma in okreval," je za STA potrdila Andreja Prel, vodja avto-moto športa pri AMZS.

Gajser je ob padcu utrpel hujše odrgnine in udarce, medicinsko osebje pa mu je svetovalo dva tedna počitka. Drugi ukrepi niso potrebni. Svetovnega prvaka bo na pokalu narodov zamenjal Peter Irt. Ta bo zdaj ob pomoči Jana Pancarja in Jerneja Irta v Italiji poizkušal iztržiti čim boljši rezultat za slovenski motokros. Z Gajserjem v ekipi so Slovenci sicer računali na preboj v finale A.

V soboto so v Maggiori na sporedu kvalifikacije, 19 najhitrejših reprezentanc se bo neposredno uvrstilo v nedeljski finale A, zmagovalka finala B pa bo prav tako dobila mesto v finalu A. V Maggiori bo sicer dirkalo 39 reprezentanc.

Slovenija je na zadnjem pokalu narodov lani v francoskem Erneeju osvojila 21. mesto, leto poprej je bila nazadnje v finalu A. V latvijskem Kegumsu je osvojila 20. mesto, takrat pa si je Tim zlomil tri vretenca. Najboljša slovenska uvrstitev je sicer osmo mesto iz leta 1998.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.