Šport
23 ogledov

Gajser bo počival po padcu

Tim Gajser Profimedias
Svetovni prvak v motokrosu nekaj časa ne bo sedel na motrorju.

Svetovni motokrosistični prvak Tim Gajser ne bo zastopal slovenskih barv na pokalu narodov, ki bodo ta konec tedna na sporedu v Maggiori. Mladi slovenski motokrosist je namreč v sredo grdo padel na treningu, sledil je posvet z ekipo in zdravniki, ki so mu nastop odsvetovali.

"V sredo na treningu je padel. Je potolčen, nima ničesar zlomljenega. Upali smo, da bo lahko nastopil, vendar smo se po posvetu z zdravniki odločili, da bo ostal doma in okreval," je za STA potrdila Andreja Prel, vodja avto-moto športa pri AMZS.

Gajser je ob padcu utrpel hujše odrgnine in udarce, medicinsko osebje pa mu je svetovalo dva tedna počitka. Drugi ukrepi niso potrebni. Svetovnega prvaka bo na pokalu narodov zamenjal Peter Irt. Ta bo zdaj ob pomoči Jana Pancarja in Jerneja Irta v Italiji poizkušal iztržiti čim boljši rezultat za slovenski motokros. Z Gajserjem v ekipi so Slovenci sicer računali na preboj v finale A.

V soboto so v Maggiori na sporedu kvalifikacije, 19 najhitrejših reprezentanc se bo neposredno uvrstilo v nedeljski finale A, zmagovalka finala B pa bo prav tako dobila mesto v finalu A. V Maggiori bo sicer dirkalo 39 reprezentanc.

Slovenija je na zadnjem pokalu narodov lani v francoskem Erneeju osvojila 21. mesto, leto poprej je bila nazadnje v finalu A. V latvijskem Kegumsu je osvojila 20. mesto, takrat pa si je Tim zlomil tri vretenca. Najboljša slovenska uvrstitev je sicer osmo mesto iz leta 1998.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.