Gajser na domači dirki proti očetu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Svetovni prvak razreda MX2 in drugi v prvenstvu elitnega razreda MXGP Tim Gajser bo premor med dvema dirkama svetovnega prvenstva v motokrosu izkoristil za nastop na domači dirki.
Oglej si celoten članek

Prvi aprilski konec tedna se bo z dirko na Prilipah pri Brežicah pričelo evropsko prvenstvo v motokrosu v odprtem razredu in mladinsko evropsko prvenstvo jugozahodne cone za razreda 65 in 85.

Skupaj je na dirko prijavljenih 97 voznikov, med njimi so v vsaki kategoriji tudi slovenski motokrosisti. Največ pozornosti bo namenjeno razredu open, kjer bo nesporni favorit Tim Gajser, ki je letos vse tri dirke svetovnega prvenstva v najmočnejšem razredu končal na zmagovalnem odru (1., 2. in 3. mesto).

Foto: Saša Despot Bogomir Gajser Obeta pa se srdit boj za preostala mesta na stopničkah. Poleg treh čeških tekmovalcev, ki bodo branili lanska prva tri mesta iz evropskega prvenstva, so kandidati za mesta pri vrhu še Klemen Gerčar, ki bo glavni kandidat društva AMD Brežice, organizatorja dirke, pa Aljoša Molnar, Anej Doplihar in Theo Urbas.

Omeniti pa velja še enega najhitrejših veteranov v zadnjih letih v Sloveniji, Bogomirja Gajserja, očeta Tima Gajserja. Tokrat bosta oče in sin, ki običajno sodelujeta v dirkaško-trenerski vlogi, tudi nastopila na isti dirki.

V najštevilčnejšem razredu 85, kjer je prijavljenih 41 tekmovalcev, bodo za Slovenijo nastopili štirje, največ možnosti bo imel Maks Mausser, med tremi Slovenci v najmlajši kategoriji pa Jaka Peklaj.

V soboto dopoldan bodo potekali treningi, ob 15. uri se bodo pričeli kvalifikacijski nastopi. V nedeljo se bo prva finalna vožnja pričela ob 13. uri, konec dogajanja bo predvidoma ob 17. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.