Šport > Moto športi
62 ogledov

Gajser na domači dirki proti očetu

Tim Gajser Saša Despot
Svetovni prvak razreda MX2 in drugi v prvenstvu elitnega razreda MXGP Tim Gajser bo premor med dvema dirkama svetovnega prvenstva v motokrosu izkoristil za nastop na domači dirki.

Prvi aprilski konec tedna se bo z dirko na Prilipah pri Brežicah pričelo evropsko prvenstvo v motokrosu v odprtem razredu in mladinsko evropsko prvenstvo jugozahodne cone za razreda 65 in 85.

Skupaj je na dirko prijavljenih 97 voznikov, med njimi so v vsaki kategoriji tudi slovenski motokrosisti. Največ pozornosti bo namenjeno razredu open, kjer bo nesporni favorit Tim Gajser, ki je letos vse tri dirke svetovnega prvenstva v najmočnejšem razredu končal na zmagovalnem odru (1., 2. in 3. mesto).

Bogomir Gajser | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Obeta pa se srdit boj za preostala mesta na stopničkah. Poleg treh čeških tekmovalcev, ki bodo branili lanska prva tri mesta iz evropskega prvenstva, so kandidati za mesta pri vrhu še Klemen Gerčar, ki bo glavni kandidat društva AMD Brežice, organizatorja dirke, pa Aljoša Molnar, Anej Doplihar in Theo Urbas.

Omeniti pa velja še enega najhitrejših veteranov v zadnjih letih v Sloveniji, Bogomirja Gajserja, očeta Tima Gajserja. Tokrat bosta oče in sin, ki običajno sodelujeta v dirkaško-trenerski vlogi, tudi nastopila na isti dirki.

V najštevilčnejšem razredu 85, kjer je prijavljenih 41 tekmovalcev, bodo za Slovenijo nastopili štirje, največ možnosti bo imel Maks Mausser, med tremi Slovenci v najmlajši kategoriji pa Jaka Peklaj.

V soboto dopoldan bodo potekali treningi, ob 15. uri se bodo pričeli kvalifikacijski nastopi. V nedeljo se bo prva finalna vožnja pričela ob 13. uri, konec dogajanja bo predvidoma ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.