Gajser na zadnji dirki sezone z dobrim izhodiščem

Foto: Profimedia
Na nedeljski zadnji dirki svetovnega prvenstva v motokrosu bo imel najboljši slovenski dirkač Tim Gajser tretje startno izhodišče.
Oglej si celoten članek

V današnjih kvalifikacijah dirke za VN Italije sta Tima Gajserja v elitni konkurenci MXGP premagala le sveži svetovni prvak Nizozemec Jefffrey Herlings in Belgijec Clement Desalle.

Prav dvoboj z Desallom bo za Gajserja najpomembnejši na nedeljski dirki, saj lahko slovenski tekmovalec teoretično še poseže po skupno tretjem mestu v sezoni. Na novem prizorišču v Imoli, kjer so postavili začasno progo, bo skušal nadoknaditi 20 točk zaostanka za njim (645-625). V ospredju sta že dolgo neulovljiva Herlings, Nizozemec si je že na prejšnji dirki v Assnu zagotovil naslov prvaka za sezono 2018, ki ima 883, ter domačin v Antonio Cairoli s 782.

VN Nizozemske Svetovni prvak že znan, Gajser še v igri za skupno tretje mesto

Na današnjih kvalifikacijah je bil četrti Belgijec Julien Lieber, peti pa Italijan Alessandro Lupino. Cairoli je po padcu končal šele na zadnjem, 34. mestu.

Na dirki bo v nedeljo nastopil še drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar, ki bo v Imoli lovil tretje točke v sezoni. V kvalifikacijah je končal na 24. mestu.

Prva vožnja elitnega razreda bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.