Gajser najhitrejši, njegov prvi tekmec zadnji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gajser najhitrejši v kvalifikacijah Indonezije.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na novem prizorišču svetovnega prvenstva v motokrosu v Indoneziji odlično opravil kvalifikacijsko nalogo, saj je bil najhitrejši v elitnem razredu MXGP in si za nedeljsko dirko tako pripravil najboljše izhodišče.

Gajser je sicer edini slovenski predstavnik v Sumabawi, saj se Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2, tokrat ni podal na dolgo pot, tudi sicer pa je konkurenca precej osiromašena, saj je v najmočnejšem razredu danes nastopilo le 19 dirkačev, v MX2 pa celo le 13.

V seštevku SP ima sicer Gajser 485 točk oziroma 101 točko naskoka pred najbližjim tekmecem Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

V kvalifikacijah je Gajser sicer  prepričljivo premagal povratnika po poškodbi, lani drugega v seštevku sezone Francoza Romaina Febvreja, tretji je bil Španec Ruben Fernandez, četrti njegov rojak Jorge Prado, peti pa Nizozemec Calvin Vlaanderen. Seewer je bil v kvalifikacijah zadnji, 19.

V nedeljo bosta vožnji v elitnem razredu MXGP na sporedu ob 7.15 in 10.10 po slovenskem času, v razredu MX2 pa ob 6.15 in 9.10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.