Šport > Moto športi
2314 ogledov

Gajser najhitrejši, njegov prvi tekmec zadnji

Tim Gajser Profimedia
Gajser najhitrejši v kvalifikacijah Indonezije.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na novem prizorišču svetovnega prvenstva v motokrosu v Indoneziji odlično opravil kvalifikacijsko nalogo, saj je bil najhitrejši v elitnem razredu MXGP in si za nedeljsko dirko tako pripravil najboljše izhodišče.

Gajser je sicer edini slovenski predstavnik v Sumabawi, saj se Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2, tokrat ni podal na dolgo pot, tudi sicer pa je konkurenca precej osiromašena, saj je v najmočnejšem razredu danes nastopilo le 19 dirkačev, v MX2 pa celo le 13.

V seštevku SP ima sicer Gajser 485 točk oziroma 101 točko naskoka pred najbližjim tekmecem Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

V kvalifikacijah je Gajser sicer  prepričljivo premagal povratnika po poškodbi, lani drugega v seštevku sezone Francoza Romaina Febvreja, tretji je bil Španec Ruben Fernandez, četrti njegov rojak Jorge Prado, peti pa Nizozemec Calvin Vlaanderen. Seewer je bil v kvalifikacijah zadnji, 19.

V nedeljo bosta vožnji v elitnem razredu MXGP na sporedu ob 7.15 in 10.10 po slovenskem času, v razredu MX2 pa ob 6.15 in 9.10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice