Šport > Moto športi
543 ogledov

Gajser razred zase v prvi vožnji, Pancar do uspeha kariere

Šport: Gajser razred zase v prvi vožnji, Pancar do uspeha kariere Reševalni pas/Twitter
Gajser je bil v prvi vožnji MXGP-ja razred zase, medtem ko je v kategoriji MX2 Jan Pancar prišel do rezultata kariere.

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser (Honda) je zmagal v prvi vožnji dirke za veliko nagrado Nemčije za svetovno prvenstvo. V nemškem Teutschenthalu je bil drugi Latvijec Pauls Jonass (Husqvarna), tretji pa Švicar Jeremy Seewer (Yamaha).

Petindvajsetletni Gajser, sicer trikratni svetovni prvak razreda MXGP, je bil v prvi vožnji daleč najhitrejši, potem ko je dobil že sobotne kvalifikacije. Po dobrem startu si je hitro nabral neulovljivo prednost pred tekmeci, nadziral položaj v dirki in osvojil 25 točk v lovu na četrti naslov v elitnem razredu.

S tem je izkoristil odsotnost Francoza Maxima Renauxa (Yamaha). Dvaindvajsetletnik je namreč v soboto grdo padel v kvalifikacijah. Zaradi zloma štirih vretenc je bil primoran izpustiti preizkušnjo v Teutschenthalu.

Francoz je v soboto z velike višine padel ob koncu prvega kroga, a nato sam pripeljal v bokse, kjer je odstopil. Zaradi bolečin v hrbtu so ga nemudoma odpeljali v ambulanto ob dirkališču. Po prvem pregledu so Renauxa pripeljali v bolnišnico v Halleju, kjer je pregled z magnetno resonanco razkril štiri zlomljena vretenca. Zdaj lanskega svetovnega prvaka v razredu MX2 čaka daljše okrevanje, ni pa še znano, kdaj se bo lahko vrnil na dirkališča.

V seštevku ima tako zdaj Gajser 98 točk prednosti pred Renauxom, 104 točke pa zaostaja danes tretjeuvrščeni v prvi vožnji Seewer. V SP se je po dveh operacijah po zlomu noge v novembru vrnil Francoz Romain Febvre (Kawasaki), ki je bil v prvi vožnji letos četrti.

Tim Gajser | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Pancar najbolje doslej v razredu MX2

Slovenski motokrosist Jan Pancar (KTM) pa je v razredu MX2 v prvi vožnji dirke za veliko nagrado Nemčije zabeležil najboljšo uvrstitev v karieri. V prvi vožnji v Teutschenthalu je bil namreč peti.

S tem je Pancar izboljšal svojo dosedanjo najboljšo posamično vožnjo v svetovnem prvenstvu, ko je bil nekajkrat osmi, od tega po enkrat tudi na zadnjih dveh VN Španije in Francije.

Tokrat je Pancar, ki je bil v kvalifikacijah sedmi, odlično startal, prišel celo do tretjega mesta, nato pa je do konca dirke izgubil le še dve mesti v boju s tovarniškimi dirkači. Za zmagovalcem prve vožnje Francozom Tomom Viallejem (KTM) je zaostal 28 sekund. Drugi je bil Belgijec Jago Geerts (Yamaha), tretji pa Francoz Thibault Benistant (Yamaha).

V skupnem seštevku je Vialle pred Geertsom prednost povišal na 13 točk, Pancar pa je svojemu izkupičku v sezoni dodal 16 točk in je zdaj pri 148.

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice