Šport > Moto športi
1098 ogledov

Gajser ni nastopil v kvalifikacijah

Tim Gajser Profimedia
V francoskem Erneeju Tim Gajser v kvalifikacijah ni nastopil, tako kot še osem dirkačev.

V preostalem dogajanju današnjega dne, na obeh treningih, je bil Gajser pod vrhom, saj je enega dobil, na enem pa je bil drugi za Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. A tako Slovenec kot Švicar sta bila med deveterico dirkačev, ki pozno popoldne niso nastopili na kvalifikacijski preizkušnji, med drugim pa na njej ni bilo niti Gajserjevega moštvenega sotekmovalca Avstralca Mitcha Evansa niti tretjega v seštevku sezone Španca Jorgeja Prada.

Nastopil pa je domačin Maxime Renaux, ki je v seštevku s 66 točkami zaostanka najbližje Gajserju, ter bil četrti. Med njim in zmagovalcem kvalifikacij Henrijem Jacobijem sta bila še Belgijca Jeremy Van Horebeek in Brent Van Doninck.

Kot so zvečer sporočili iz Gajserjeve ekipe Honda, je močan popoldanski naliv spremenil progo v blatno drsalnico, na kateri je bilo nevarno voziti, nekateri dirkači so se tudi poškodovali. Zato v ekipi niso želeli tvegati in so se odpovedali nastopu v kvalifikacijah, kar pomeni, da bo Gajser na nedeljski dirki položaj lahko izbiral šele za vsemi, ki so jih opravili.

"Zaradi skrbi, povezanih z varnostjo zaradi močnega naliva, niti Tim niti Mitch nista šla v kvalifikacije. Podpiramo njuno odločitev, zdaj bomo naredili vse, da bi imela kar najboljše možnosti na dirki, ko bosta začela z zunanjih položajev. Tim je pokazal, da je v normalnih okoliščinah sekundo in pol hitrejši od vseh ostalih, upam, da bo jutri dirka potekala brez dežja," je za spletno stran ekipe dejal vodja moštva Marcus Pereira de Freitas.

V razredu MX2, kjer nastopa tudi slovenski dirkač Jan Pancar, je kvalifikacije dobil Nemec Simon Längenfelder pred Francozoma Tomom Viallejem in Thibaultom Benistantom. Pancar je bil v kvalifikacijski preizkušnji 12.

Pancar je prejšnji teden z osmim mestom v posamični vožnji izenačil rezultat kariere; skupno je sicer slovenski dirkač na 15. mestu v SP, vodi pa Vialle.

V nedeljo bosta vožnji v razredu MXGP na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2 pa ob 13.15 in 16.10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice