Gajser ne bo branil naslova v MX2

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Svetovni prvak motokros razreda MX2, Slovenec Tim Gajser, bo prihodnjo sezono vozil v elitnem razredu MXGP.
Oglej si celoten članek

Štajerec sicer s tem ne bo branil naslova v sezoni 2016 v razredu nižje, a se bo preselil razred višje, še naprej pa ostaja član moštva Honda Gariboldi. V ekipi bo tudi Španec Jorge Zaragoza, ki pa ne bo zamenjal razreda, ostaja v MX2.

Za Gajserjem je izredna sezona 2015 v MX2. Že lani je nakazal, da se razvija v zelo dobrega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. To so spoznali tudi pri njegovi ekipi, Honda Gariboldi mu je sredi poletja ponudila novo dolgoletno pogodbo.

Gajser je drugi slovenski motokrosist z naslovom svetovnega prvaka. Leta 2013 je slavil Klemen Gerčar v razredu MX3, v katerem dirkači ne tekmujejo več. V enem od dveh najmočnejših tekmovanj na svetu pa je zdaj na vrh prišel Gajser. Mladi, komaj 19-letni dirkač je že dolgo povezan z motokrosom; njegov oče Bogomir je tudi njegov trener, celotna družina pa je povsem vključena v motokros.

Gajser je v povezavi s Hondo poskrbel še za en mejnik. Njegovi delodajalci pri Hondi Gariboldi, s katero sodeluje zadnji dve sezoni in bo po novi letošnji pogodbi še pet let, so z njim dobili izjemnega dirkača, ki tudi prinaša lovorike. Dirkači Honde so namreč kar dolgo čakali na lovoriko v tej kategoriji. Odkar obstaja razred MX2, se do Gajserja sploh še niso veselili skupne zmage, pred tem pa je v srednjem razredu do 250 ccm nazadnje slavil Francoz Frederic Bolley leta 1999, ko je bil zdaj sveži prvak Gajser star šele tri leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.