Šport > Moto športi
64 ogledov

Gajser ne bo branil naslova v MX2

tim gajser Facebook
Svetovni prvak motokros razreda MX2, Slovenec Tim Gajser, bo prihodnjo sezono vozil v elitnem razredu MXGP.

Štajerec sicer s tem ne bo branil naslova v sezoni 2016 v razredu nižje, a se bo preselil razred višje, še naprej pa ostaja član moštva Honda Gariboldi. V ekipi bo tudi Španec Jorge Zaragoza, ki pa ne bo zamenjal razreda, ostaja v MX2.

Za Gajserjem je izredna sezona 2015 v MX2. Že lani je nakazal, da se razvija v zelo dobrega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. To so spoznali tudi pri njegovi ekipi, Honda Gariboldi mu je sredi poletja ponudila novo dolgoletno pogodbo.

Gajser je drugi slovenski motokrosist z naslovom svetovnega prvaka. Leta 2013 je slavil Klemen Gerčar v razredu MX3, v katerem dirkači ne tekmujejo več. V enem od dveh najmočnejših tekmovanj na svetu pa je zdaj na vrh prišel Gajser. Mladi, komaj 19-letni dirkač je že dolgo povezan z motokrosom; njegov oče Bogomir je tudi njegov trener, celotna družina pa je povsem vključena v motokros.

Gajser je v povezavi s Hondo poskrbel še za en mejnik. Njegovi delodajalci pri Hondi Gariboldi, s katero sodeluje zadnji dve sezoni in bo po novi letošnji pogodbi še pet let, so z njim dobili izjemnega dirkača, ki tudi prinaša lovorike. Dirkači Honde so namreč kar dolgo čakali na lovoriko v tej kategoriji. Odkar obstaja razred MX2, se do Gajserja sploh še niso veselili skupne zmage, pred tem pa je v srednjem razredu do 250 ccm nazadnje slavil Francoz Frederic Bolley leta 1999, ko je bil zdaj sveži prvak Gajser star šele tri leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.