Gajser pokoril tudi Mehiko

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil najboljši na VN Mehike, s tem je prišel do svoje tretje zmage med elito.
Oglej si celoten članek

Tim Gajser je zmagovalec dirke za VN Mehike v Leonu, pete postaje sezone svetovnega prvenstva. V elitnem razredu MXGP je v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi pa je bil najhitrejši, kar ga je skupno na dirki pripeljalo na najvišjo stopničko. Drugi je bil z enakim točkovnim izkupičkom 47 točk vodilni v skupnem seštevku Francoz Romain Febvre.

Mehiška zmaga je že Gajserjeva tretja v sezoni po Katarju in Argentini. Gajser je bil že na sobotnih kvalifikacijah najboljši. To izhodišče je tudi spremenil v vodstvo na prvi vožnji, ki ga je zadržal do nekaj krogov pred koncem, ko ga je Febvre prehitel. Tretji je bil Nemec Maximilian Nagl. V drugi vožnji je Gajser povedel v drugem zavoju, vodstvo pa zanesljivo obdržal do cilja; za Febvrejem je bil tretji Nagl, ki je tako tudi skupno osvojil tretje mesto.

Tudi v skupnem seštevku sta današnja tekmeca z vrha povsem skupaj, saj je razlika med njima le tri točke (219:216), v vodstvu pa je še vedno Febvre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.