Šport
57 ogledov

Gajser pokoril tudi Mehiko

Tim Gajser Saša Despot
Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil najboljši na VN Mehike, s tem je prišel do svoje tretje zmage med elito.

Tim Gajser je zmagovalec dirke za VN Mehike v Leonu, pete postaje sezone svetovnega prvenstva. V elitnem razredu MXGP je v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi pa je bil najhitrejši, kar ga je skupno na dirki pripeljalo na najvišjo stopničko. Drugi je bil z enakim točkovnim izkupičkom 47 točk vodilni v skupnem seštevku Francoz Romain Febvre.

Mehiška zmaga je že Gajserjeva tretja v sezoni po Katarju in Argentini. Gajser je bil že na sobotnih kvalifikacijah najboljši. To izhodišče je tudi spremenil v vodstvo na prvi vožnji, ki ga je zadržal do nekaj krogov pred koncem, ko ga je Febvre prehitel. Tretji je bil Nemec Maximilian Nagl. V drugi vožnji je Gajser povedel v drugem zavoju, vodstvo pa zanesljivo obdržal do cilja; za Febvrejem je bil tretji Nagl, ki je tako tudi skupno osvojil tretje mesto.

Tudi v skupnem seštevku sta današnja tekmeca z vrha povsem skupaj, saj je razlika med njima le tri točke (219:216), v vodstvu pa je še vedno Febvre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.