Šport
46 ogledov

''Začetek sezone je bil izjemen''

Tim Gajser Saša Despot
Karavana dirkačev svetovnega prvenstva v motokrosu se po argentinski preizkušnji, ki jo je dobil mladi slovenski zvezdnik tega športa Tim Gajser, seli v Mehiko. V Leonu bodo motokrosisti konec tedna odpeljali peto dirko sezone.

Gajser ima na Mehiko lepe spomine, saj je v Leonu leta 2014 zmagal v drugi vožnji razreda MX2, kar je bila zanj sploh prva posamična zmaga v razredu MX2. Skupno je bil takrat drugi, lani pa je v Mehiki osvojil četrto mesto, vse še v razredu MX2.

Letos je Gajserjeva statistika v njegovi debitantski sezoni elitnega razreda MXGP izjemna. Po štirih dirkah in osmih odpeljanih vožnjah ima 50-odstotno uspešnost zmag, saj je dobil že štiri posamične vožnje in ima skupni zmagi (Katar, Argentina). Nobene dirke pa še ni končal pod stopničkami, saj ima še eno drugo in eno tretje mesto.

"Zdaj smo v Mehiki in na to prizorišče imam zelo lepe spomine. Tukaj sem leta 2014 z ekipo Honda Gariboldi dobil prvo vožnjo v razredu MX2. Proga mi je res všeč, malo spominja na superkros. Tako da se dirke res veselim, še posebej, ker je bil začetek sezone tako izjemen. Poleg tega pa se na vsaki dirki super zabavam in tudi to je ključ do vsega skupaj," je za spletno stran svoje ekipe pred nadaljevanjem sezone dejal Gajser.

V skupnem seštevku prvenstva se je Gajser po uspehu na argentinski dirki vodilnemu Francozu Romainu Febvreju približal na vsega tri točke zaostanka. Že v Mehiki bo imel izjemno priložnost, da prevzame celo vodstvo v skupnem seštevku. Tretjeuvrščeni motokrosist, Italijan Antonio Cairoli, za Gajserjem zaostaja že 25 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.