Gajser razred zase v prvi vožnji, Pancar do uspeha kariere

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Gajser je bil v prvi vožnji MXGP-ja razred zase, medtem ko je v kategoriji MX2 Jan Pancar prišel do rezultata kariere.
Oglej si celoten članek

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser (Honda) je zmagal v prvi vožnji dirke za veliko nagrado Nemčije za svetovno prvenstvo. V nemškem Teutschenthalu je bil drugi Latvijec Pauls Jonass (Husqvarna), tretji pa Švicar Jeremy Seewer (Yamaha).

Petindvajsetletni Gajser, sicer trikratni svetovni prvak razreda MXGP, je bil v prvi vožnji daleč najhitrejši, potem ko je dobil že sobotne kvalifikacije. Po dobrem startu si je hitro nabral neulovljivo prednost pred tekmeci, nadziral položaj v dirki in osvojil 25 točk v lovu na četrti naslov v elitnem razredu.

S tem je izkoristil odsotnost Francoza Maxima Renauxa (Yamaha). Dvaindvajsetletnik je namreč v soboto grdo padel v kvalifikacijah. Zaradi zloma štirih vretenc je bil primoran izpustiti preizkušnjo v Teutschenthalu.

Francoz je v soboto z velike višine padel ob koncu prvega kroga, a nato sam pripeljal v bokse, kjer je odstopil. Zaradi bolečin v hrbtu so ga nemudoma odpeljali v ambulanto ob dirkališču. Po prvem pregledu so Renauxa pripeljali v bolnišnico v Halleju, kjer je pregled z magnetno resonanco razkril štiri zlomljena vretenca. Zdaj lanskega svetovnega prvaka v razredu MX2 čaka daljše okrevanje, ni pa še znano, kdaj se bo lahko vrnil na dirkališča.

V seštevku ima tako zdaj Gajser 98 točk prednosti pred Renauxom, 104 točke pa zaostaja danes tretjeuvrščeni v prvi vožnji Seewer. V SP se je po dveh operacijah po zlomu noge v novembru vrnil Francoz Romain Febvre (Kawasaki), ki je bil v prvi vožnji letos četrti.

Foto: Twitter Tim Gajser

 

Pancar najbolje doslej v razredu MX2

Slovenski motokrosist Jan Pancar (KTM) pa je v razredu MX2 v prvi vožnji dirke za veliko nagrado Nemčije zabeležil najboljšo uvrstitev v karieri. V prvi vožnji v Teutschenthalu je bil namreč peti.

S tem je Pancar izboljšal svojo dosedanjo najboljšo posamično vožnjo v svetovnem prvenstvu, ko je bil nekajkrat osmi, od tega po enkrat tudi na zadnjih dveh VN Španije in Francije.

Tokrat je Pancar, ki je bil v kvalifikacijah sedmi, odlično startal, prišel celo do tretjega mesta, nato pa je do konca dirke izgubil le še dve mesti v boju s tovarniškimi dirkači. Za zmagovalcem prve vožnje Francozom Tomom Viallejem (KTM) je zaostal 28 sekund. Drugi je bil Belgijec Jago Geerts (Yamaha), tretji pa Francoz Thibault Benistant (Yamaha).

V skupnem seštevku je Vialle pred Geertsom prednost povišal na 13 točk, Pancar pa je svojemu izkupičku v sezoni dodal 16 točk in je zdaj pri 148.

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.