Gajser s perfektno drugo vožnjo na stopničke, Pancar znova odličen

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser je bil drugi na drugi dirki v Faenzi.
Oglej si celoten članek

Slovenski dirkač Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v italijanski Faenzi osvojil drugo mesto. Gajser je bil peti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Zmagal je, prvič v elitnem razredu MXGP, Španec Jorge Prado. V razredu MX2 je bil Jan Pancar 11.

V Faenzi je danes potekala druga od treh dirk SP na istem prizorišču. V nedeljo so vozili dirko za VN Italije, danes je bila na vrsti VN Faenze, prihajajočo nedeljo pa še VN Emilije Romanje.

Gajser je danes začel s petim mestom v prvi vožnji. Gajser je bil sicer najhitrejši v dopoldanskih kvalifikacijah. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer pred Pradom in Francozom Romainom Febvrejem.

V drugi vožnji je svetovni prvak začel bolje in po tretjem mestu v začetnem obdobju dirke kmalu napredoval na drugo, po tretjini pa je prevzel vodstvo. Za njim sta vožnjo končala Prado in Italijan Antonio Cairoli.

Skupno na dirki je slavil Prado s 44 točkami pred Gajserjem (41) in Seewerjem (39).

Danes na dirki ni nastopil vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings zaradi posledic padca na prostem treningu. Tekmeci so njegovo odsotnost izkoristili ter se mu približali v seštevku, kjer je sicer ostal prvi, a ima zdaj manjšo prednost. Herlings je ostal pri 263 točkah, drugi je Cairoli z 241, tretji pa Gajser z 237.

V razredu MX2 je bil spet uspešen slovenski motokrosist Jan Pancar. V prvi vožnji je bil 16., v drugi deseti, kar mu je v seštevku dirke prineslo novih 16 točk in 11. mesto. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom, tretji je bil Danec Thomas Kjer Olsen.

Skupno vodi Vialle s 307 točkami, Pancar je že 20. z 49 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.