Šport > Moto športi
369 ogledov

Gajser s perfektno drugo vožnjo na stopničke, Pancar znova odličen

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser je bil drugi na drugi dirki v Faenzi.

Slovenski dirkač Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v italijanski Faenzi osvojil drugo mesto. Gajser je bil peti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Zmagal je, prvič v elitnem razredu MXGP, Španec Jorge Prado. V razredu MX2 je bil Jan Pancar 11.

V Faenzi je danes potekala druga od treh dirk SP na istem prizorišču. V nedeljo so vozili dirko za VN Italije, danes je bila na vrsti VN Faenze, prihajajočo nedeljo pa še VN Emilije Romanje.

Gajser je danes začel s petim mestom v prvi vožnji. Gajser je bil sicer najhitrejši v dopoldanskih kvalifikacijah. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer pred Pradom in Francozom Romainom Febvrejem.

V drugi vožnji je svetovni prvak začel bolje in po tretjem mestu v začetnem obdobju dirke kmalu napredoval na drugo, po tretjini pa je prevzel vodstvo. Za njim sta vožnjo končala Prado in Italijan Antonio Cairoli.

Skupno na dirki je slavil Prado s 44 točkami pred Gajserjem (41) in Seewerjem (39).

Danes na dirki ni nastopil vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings zaradi posledic padca na prostem treningu. Tekmeci so njegovo odsotnost izkoristili ter se mu približali v seštevku, kjer je sicer ostal prvi, a ima zdaj manjšo prednost. Herlings je ostal pri 263 točkah, drugi je Cairoli z 241, tretji pa Gajser z 237.

V razredu MX2 je bil spet uspešen slovenski motokrosist Jan Pancar. V prvi vožnji je bil 16., v drugi deseti, kar mu je v seštevku dirke prineslo novih 16 točk in 11. mesto. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom, tretji je bil Danec Thomas Kjer Olsen.

Skupno vodi Vialle s 307 točkami, Pancar je že 20. z 49 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice