Šport > Moto športi
251 ogledov

Gajser: Verjamem, da se lahko vrnem v boj za naslov

Tim Gajser Profimedia
Tim Gajser je v skupnem seštevku precej zaostal za Jeffreyjem Herlingsom.

Svetovni prvak Tim Gajser je na drugi od treh zaporednih dirk svetovnega prvenstva v motokrosu v latvijskem Kegumsu v razredu MXGP iztržil 16 točk. Gajser je pa padcu in odstopu v prvi vožnji v drugi osvojil peto mesto. Na dirki za VN Rige je zmagal Italijan Antonio Cairoli, Gajser je bil skupno 13.

V prvi vožnji je slavil Cairoli, drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser si je na treningu privozil peto startno izhodišče, na začetku prve vožnje pa po težavah zdrsnil na 22. mesto. Vmes je prišel že do prve petnajsterice, a je znova zdrsnil po lestvici, potem pa ga je zaustavil še padec in svetovni prvak je moral odstopiti.

V drugi vožnji je šlo Gajserju bolje, čeprav se ni vmešal v boj za stopničke. Na koncu je bil peti, zmagal je Litovec Arminas Jasikonis pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem in Herlingsom. V seštevku pa je dirko dobil Cairoli s 43 točkami, drugi je bil Seewer s 40, tretji pa z enakim izkupičkom Herlings. Ta ima na prvem mestu v SP zdaj že 170 točk, Gajser je s 142 na drugem, Cairoli pa s 129 tretji.

"Seveda nisem zadovoljen s tem, kako se je končalo. Vem, da lahko peljem precej bolje. Ni mi uspelo dobro startati in na tej progi to lahko povzroči precejšnje težave. Zdaj bi rad spet našel užitek v vožnji, rad bi se spet zabaval," je za spletno stran svoje ekipe Honde nastopa ocenil najboljši slovenski dirkač.

"V nedeljo nas tu čaka še ena dirka. Verjamem, da lahko dosežem dober rezultat in se vrnem v boj za naslov prvaka. Ne bo lahko, imam pa dobro ekipo in vsi bomo dali vse od sebe za najboljši možen rezultat," še dodaja branilec svetovne lovorike.

Drugi slovenski predstavnik na dirki Jan Pancar je v razredu MX2 v prvi vožnji ostal brez točk na 27. mestu, v drugi pa je odstopil, tako da je pristal na končnem 30. mestu. Zmagal je Belgijec Jago Geerts.

V nedeljo bo v Kegumsu še tretja dirka SP v enem tednu, preizkušnja za VN Kegumsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.