Šport > Moto športi
1819 ogledov

Gajser začel sanjsko, nato padel v drugi vožnji

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Z današnjo VN Latvije se je po petih mesecih premora nadaljevalo SP v motokrosu.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je na veliki nagradi Latvije za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP po zmagi v prvi in petem mestu v drugi vožnji osvojil skupno drugo mesto. Na stezi v Kegumsu je zmagal Nizozemec Glenn Coldenhoff, tretji je bil Francoz Romain Fevbre.

Gajser je v prvi vožnji uvodni del opravil na čelu, a ga je kmalu nato prehitel Nizozemec Glenn Coldenhoff. Ta si privozil 1,5 sekunde prednosti. Ostali so bili že po nekaj krogih več kot pet sekund za vodilnima, po sedmih že več kot sedem. Nato je na čelo znova prišel Gajser in si po desetih krogih priboril že 2,7 sekunde prednosti. Dva kroga pozneje je Coldenhoff zaostajal že več kot pet sekund. Gajser je na koncu lahko tudi nekoliko popustil, po 17 krogih je v cilj 1,9 sekunde za njim prišel Coldenhoff, tretji je bil Febvre, četrti pa Nizozemec Jeffrey Herlings, ki pred Gajserjem vodi v prvenstvu.

V drugi vožnji je Gajser, ki lovi sicer svoj tretji naslov svetovnega prvaka, po startu prišel na drugo mesto in tam vztrajal vse do šestih minut do konca vožnje. Takrat pa je padel in zdrsnil na peto mesto. Zmagal je Coldenhoff pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem in Fevbrejem.

V skupnem seštevku ima Jeffrey Herlings na vrhu 130 točk, Tim Gajser mu sledi s 126, tretji pa je Glenn Coldenhoff s 103.

V letošnji sezoni so sicer pred tem zaradi novega koronavirusa odpeljali le marčevski preizkušnji v Matterley Basinu in Valkenswaardu. Na obeh je 23-letni Gajser osvojil drugo mesto, zaostal je le za Herlingsom.

Tim Gajser Motokros Šport Gajserja čakajo izjemno naporni tedni

V MX2 je bil v prvem nastopu slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) 24., v drugem pa 20. Skupno je bil 22. V prvenstvu pa je trenutno na 33 mestu.

Naslednja dirka bo že v sredo, spet v Kegumsu.

Komentarjev 1
  • Avatar Pattiosta
    Pattiosta 00:19 10.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

Sorodne novice