Šport > Moto športi
299 ogledov

Honda navdušila Gajserja: "Ko že misliš, da ga ne morejo izboljšati..."

Tim Gajser
Do nove sezone svetovnega prvenstva v motokrosu so še manj kot trije tedni. A svetovni prvak Tim Gajser je letos tako dobro pripravljen in samozavesten, da najbrž ne bi imel nič proti, če bi bila prva dirka že konec tedna.

"Že dolgo nisem imel tako dobrih priprav, s prvimi testnimi tekmami sem tudi zelo zadovoljen. Vedno sem se lovil na teh tekmah, zdaj pa je Honda pripravila povsem nov motor. Trdo sem treniral in prvi pokazatelji so dobri," je na druženju s sedmo silo pred novo sezono povedal Tim Gajser. Sezona se bo začela 1. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji.

Priprave na sezono so bile sicer pestre, tudi s kolesom. "Več športov lahko vklopiš v pripravljalno obdobje, tek, plavanje, kolesarjenje, tako da lahko narediš vrhunski trening. Rad se tudi vozim s kolesom in naredim kakšen skok, da ni preveč monotono samo na motorju in v telovadnici," je priprave ocenil Gajser.

"Motor je povsem nov. Že lanski je bil vrhunski, osvojili smo naslov svetovnega prvaka. Najbolj sem navdušen, da ko misliš, da ga ne moreš izboljšati, pridejo s čim novim. Takoj ko sem naredil nekaj krogov, sem se počutil doma na njem. Treba se je bilo navaditi nanj, nastavitve so drugačne, sem pa z vsem zelo zadovoljen," je novega dirkalnega konjička hvalil svetovni prvak.

Tudi sam je sodeloval pri pripravi motorja, odlično sodeluje z inženirji pri Hondi. Ti potem v veliki meri upoštevajo njegove nasvete.

"Usedemo se in povem, kaj želim. Novembra pridejo in pripeljejo nov motor. Imajo ogromno posluha, vse, kar jim rečem, naredijo. Potem pa preizkusimo," je o tej plati sodelovanja dejal Gajser in izpostavil svoje zahteve: imeti čim močnejši in bolj vodljiv motor.

V tej sezoni bo imel novega moštvenega sotekmovalca, Mitcha Evansa. Sicer pa njegova ekipa in mehaniki ostajajo v takšni zasedbi kot doslej. Evans pa obeta, da bo letos Gajser vendarle imel tekmeca bolj po meri že v svoji ekipi. "Dober voznik je. Veliko časa smo preživeli skupaj, skupaj sva trenirala, testirala. Mislim, da bo dober, ker mu ta motor precej bolj ustreza kot lanski. Dobro je imeti bolj enakovrednega moštvenega kolega, ker lahko oba razvijava motor. V preteklosti sem ga bolj ali manj sam."

S konkurenco pa se ne obremenjuje. "Z drugimi dirkači se sploh ne obremenjujem. Vsak skuša narediti tisto, kar si je zadal čez zimo. Za druge se ne zanimam, ker se osredotočam samo nase, da bom stoodstotno pripravljen."

"Herlings bo eden glavnih tekmecev, mogoče Antonio. Morda tudi moj moštveni sotekmovalec, pa še vsi stari znanci. Prihajajo pa tudi novi, kot je Prado. Ogromno jih je, precej nas bo primerljivih. Morda Cairoli še ni stoodstoten, poškodba rama se mu še malo vleče, bomo pa videli," o tekmecih še noče preveč razmišljati.

Koledar SP bi mu moral ustrezati: po začetku na njemu ljubi progi v Veliki Britaniji (upa le, da ne bo deževalo) sledi še Argentina, potem kmalu Pietramurata, kjer ima vedno veliko navijačev.

"Se že veselim začetka sezone, upam, da bomo že začeli dobro in potem samo še stopnjevali. Glavni cilj je ubraniti naslov svetovnega prvaka, si pa želim, da bi lahko užival in da bi ostal zdrav. Samo tako, da si vsak teden stoodstotno pripravljen, je mogoče dirkati." Potrdil pa je tudi, da se že pogaja s Hondo za novo pogodbo, sedanja se namreč po tej sezoni izteče.

Ko je decembra končeval prejšnjo sezono s podelitvami priznanj, je dejal, da si bo morda privoščil kakšen teden dopusta. Zdaj, pred novo, je priznal, da klasičnega dopusta (spet) ni imel. "Brez motorja sem bil tri tedne, ampak sem imel druge obveznosti. Ni bilo časa za počitek, sem pa skušal kar najbolj izkoristiti vse skupaj," pa je spet potrdil tisto, kar navijači o njem dobro vedo: da si praktično skoraj ne privošči dopusta, ker ne zdrži prav dolgo brez motorja ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice