Šport > Košarka
921 ogledov

Izgovorov ni več, Gajser se bo lotil opravljanja izpita za motor

Tim Gajser Facebook
Tim Gajser je izjemno sezono kronal z drugim naslovom svetovnega prvaka v elitnem motociklističnem razredu.

Najboljši slovenski motošportnik leta je Tim Gajser. Nič novega, to priznanje je v njegovih rokah končalo že peto sezono v nizu. Dvomov o tem, kdo bo na prireditvi nagrad krovne zveze AMZS glavni zvezdnik, seveda že dolgo ni bilo, Gajserju pa je ta zadnja nagrada pomenila le piko na i izjemni sezoni 2019.

Čeprav se leto nagiba že v december, pa za svetovnega prvaka razreda MXGP pravzaprav še ni konec sezone, v kateri se je drugič v karieri v elitnem razredu in skupno tretjič veselil prestižnega naslova. Pravega dopusta tako spet ni imel, vesel je že, če je lahko nekaj dni doma.

"Oddiha še ni bilo, malo sem zadihal, vsaj doma sem. Počitek je, ne treniram, so pa druge obveznosti, razne podelitve, sponzorske obveznosti. Težko se posvečam samo regeneraciji, počitku, je pa zame že to veliko, da lahko nekaj noči spim v domači postelji. V začetku decembra pa načrtujemo začetek priprav za sezono 2020. Ni veliko časa za polnjenje baterij. Ogromno je obveznosti, a tako pač je, komaj že čakam naslednjo sezono," je o napornem ritmu razmišljal Gajser.

Čaka ga še uradna podelitev nagrade za naslov prvaka, ki jo bo naslednji teden v Monaku priredila krovna mednarodna zveza Fim, potem pa že prvi koraki pri delu v novi sezoni.

Tim Gajser | Avtor: Profimedia Profimedia
"Naslednji teden grem v Monako, potem pa se začnejo priprave. Treba bo začeti migati, tu bo začetek decembra in potem sta le še dva meseca do prve pripravljalne tekme. Komaj čakam, sredi decembra se odpravljam na Japonsko, ko je tam tradicionalni dan zahvale za vse nas. Potem pa upam, da do novega leta ne bo nič več," pravi Gajser.

Na prireditvi AMZS je največja kategorija motokros, v tem športu je opaziti porast mladih tekmovalcev, del zaslug pa ima zagotovo tudi Gajser z uspehi v zadnjih letih. "Lepo je videti, da motokros raste iz leta v leto in da sem del k temu prispeval tudi jaz. Upam, da bo šlo še naprej tako. Podmladek že imamo, upam, da bo še več Timov Gajserjev ali še boljših."

Motor za novo sezono je že videl in na kratko preizkusil, pravi, da je dober: "V začetku novembra smo že imeli testiranja. Motor je vrhunski, veliko je sprememb na njem in sem zadovoljen. Vedno je prostor za napredovanje. Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje. V tem pripravljalnem obdobju bom skušal čim bolje delati, s trenerji in fizioterapevti vemo, kje lahko še napredujem. Tako da bom naslednje leto še kanček bolje pripravljen."

Tudi letos je bil po sezoni še v ZDA, na dirkah superkrosa, ki ga močno privlačijo. Ni skrivnost, da bi se nekoč rad preselil čez lužo in se aktivno preizkusil tudi v tem načinu dirkanja. A ne še zdaj, pravi svetovni prvak: "Amerika so moje sanje iz otroških let. To je prisotno, a moram poslušati samega sebe. Ko bo pravi trenutek, bom to začutil in naredil."

Za konec petkove podelitve so mu pri AMZS pripravili še presenečenje, ki je Gajserja spravilo v še boljšo voljo. Že poleti na sprejemu v Mariboru je priznal, da izpita za motocikel še nima, čeprav motor za motokros obvlada do popolnosti. Obljubil je, da se bo tega lotil, za spodbudo pa so mu zdaj v krovni slovenski zvezi podarili usposabljanje za kategorijo A. Izgovorov zdaj svetovni prvak res ne bo imel več ...

"Zelo sem bil presenečen, nisem vedel za to. Me je pa nasmejalo, ker sem se spomnil, da smo se že na sprejemu pogovarjali, da si želim delati izpit. Ni pa bilo časa. A ko bo čas, se bom res spustil v to. Nenazadnje bi se lahko potem z dekletom kam zapeljala kakšno nedeljo, ko bom prost," je še enkrat obljubil, da se bo čim prej lotil tudi tega projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.