Šport > Moto športi
118 ogledov

Gajser po padcu osmi, Pancar do izida kariere

MXGP
Najboljši motokrosisti sveta se merijo na Apeninskem polotoku.

Motokrosistični svetovni prvak Tim Gajser (Honda) je bil osmi v prvi vožnji dirke za svetovno prvenstvo razreda MXGP v italijanski Faenzi v bližini Imole. 

Gajser se je že takoj po startu zapletel s tekmecem in bil okrog 18. mesta. A je drugi krog začel na devetem mestu, že po četrtem je bil šesti, slabih 12,5 sekunde za vodilnim Špancem Jorgejem Pradom. Pred Gajserjem je na petem mestu vozil Francoz Gautier Paulin, ki je skušal storiti vse, da ne bi predse spustil Slovenca.

V 12. krogu je Gajser padel in izgubil vse možnosti, da bi se pridružil prvi peterici, saj je že za petim Paulinom zaostajal več kot 12 sekund, za vodilnim Pradom pa 19,9. Še več, povsem se mu je približal Nizozemec Glenn Coldenhoff na sedmem mestu.

Gajser je v naslednjih krogih dirkal bolje, a v zadnjem krogu napravil napako in nazadoval na osmo mesto. Prado je prav ob koncu zapeljal v globok kanal, končal kot četrti, zmago pa je zabeležil Nizozemec Jeffrey Herlings.

Jan Pancar, drugi slovenski predstavnik na VN Italije, je bil v prvem nastopu razreda MX2 prav tako osmi in je dosegel najboljši izid kariere. S KTM je za najhitrejšim, Belgijcem Jagom Geertsom (Yamaha), zaostal 28,862 sekunde.

Druga vožnja se bo začela ob 16. uri.

SP v motokrosu se nadaljuje ta konec tedna, pred tem so pred slabim mesecem dni v Latviji dirkači opravili tri preizkušnje v tednu dni. Tako bo tudi v Faenzi, kjer bo Gajser 8. septembra praznoval svoj 24. rojstni dan.

Po današnji dirki za VN Italije bo v sredo nato dirka za VN Faenze, 13. septembra pa na istem prizorišču še VN Emilije Romanje.

Po petih dirkah sezone je Gajser v skupnem seštevku v razredu MXGP na drugem mestu, za vodilnim Herlingsom pa pred seštevkom nastopov v Faenzi zaostaja za 46 točk.

Pancar je pred VN Italije v razredu MX2 doslej v sezoni zbral 11 točk in zaseda 28. mesto v skupnem seštevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice