Gajser splezal do šestega mesta in obdržal točkovno vodstvo

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Motokrosisti se ta konec tedna merijo v Latviji.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v latvijskem Kegumsu končal na šestem mestu. Zmagal je svetovni prvak Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser je po polovici latvijske dirke še obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Gajser je imel po treh zaporednih zmagah na zadnjih treh dirkah, ko je tudi prevzel vodstvo v SP, v sobotnih kvalifikacijah smolo in jih po padcu končal šele na 18. mestu.

MXGP Padec Tima Gajserja v Latviji

Tudi danes ni bil povsem v ospredju, s šestim mestom pa je še ohranil osem točk naskoka v SP pred Italijanom Antoniem Cairolijem, ki je bil v prvi vožnji tretji. Med njim in zmagovalcem Herlingsom je končal še Švicar Arnaud Tonus.

Drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu v Latviji Klemen Gerčar je ostal brez prve točke v sezoni, prvo vožnjo je končal na 26. mestu.

Na vrhu sveta Gajser: "Uživam vsak trenutek!"

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 16. uri, v MX2 pa ob 15. uri.

V Kegumsu nastopa tudi Jan Pancar v šibkejšem razredu MX2; prvo vožnjo je končal brez točk na 29. mestu, prva tri so zasedli Španec Jorge Prado, Belgijec Jaago Geerts in Danec Thomas Kjer Olsen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.