Šport > Moto športi
523 ogledov

Gajser: "Uživam vsak trenutek!"

Tim Gajser
Tim Gajser si želi nadaljevati zmagovalni niz.

Konec tedna se bo nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser bo po treh zaporednih zmagah prvič v sezoni na prizorišče v latvijskem Kegumsu prišel kot vodilni v seštevku SP z rdečo startno številko.

Prejšnji teden je na osmi dirki sezone dosegel četrto zmago, tretjo v nizu, ko je slavil v ruskem Orljonoku. S tem je prvič v sezoni prevzel skupno vodstvo v SP, kjer je prehitel Italijana Antonia Cairolija, ta zadnjih dveh dirk ni odpeljal najbolje.

Tim Gajser MXGP Šport Nezaustavljivi Gajser prevzel vodstvo v skupnem seštevku!

V SP ima Gajser zdaj na prvem mestu 351 točk, Cairoli na drugem 338, Francoz Paulin je tretji z 231.

Gajser je v Orljonku dosegel četrto zmago v sezoni po Trentinu, Franciji in Portugalski.

"Skoraj neverjetno se mi zdi, da sem dobil obe vožnji v Rusiji. Steza je bila zahtevna in hitra. A pridobil sem samozavest. Zavedam se, da je v Kegumsu precej bolj mivkasta podlaga, toda v tej sezoni sem na takšni opravil veliko treningov," je pred deveto postajo optimističen najboljši slovenski dirkač. "Komaj čakam, da bom spet na motorju. Res mi gre dobro v zadnjih tednih, uživam vsak trenutek," še dodaja Gajser.

Tim Gajser | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tokrat ne bo edini slovenski dirkač na startu. V elitnem razredu MXGP se mu bo spet pridružil Klemen Gerčar, ki bo na latvijskem prizorišču skušal priti do prve točke v sezoni. V šibkejšem razredu MX2 pa bo tokrat na startu tudi Jan Pancar.

Dirka se bo v nedeljo v MX2 začela ob 12. uri s prvo vožnjo in ob 15. z drugo, v MXGP pa bosta vožnji ob 13. in 16. uri po slovenskem času.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice