Šport
232 ogledov

Tim Gajser pokoril konkurenco

Tim Gajser Facebook
Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke za veliko nagrado Portugalske v Aguedi v razredu MXGP.

Tim Gajser je preizkušnjo za svetovno prvenstvo končal z zmagama v prvi in drugi vožnji. V prvi je bil drugi Italijan Antonio Cairoli in tretji Švicar Arnaud Tonus, enak vrstni red je bil tudi v drugi vožnji. Gajser je za dve zmagi prejel 50 točk, Cairoli za dve drugi mesti 44, Tonus za dve tretji pa 40 točk.

V skupnem seštevku še naprej vodi Cairoli, na šestih dirkah je zbral 285 točk. Gajser jih ima 251, na tretjem mestu je Francoz Gautier Paulin s 197 točkami.

Dvaindvajsetletni Makolčan, nekdanji svetovni prvak v MXGP, je v letošnji sezoni slavil drugič, pred tem je bil najboljši na VN Trentina. Drugi je bil na VN Argentine in Velike Britanije, tretji pa ne Nizozemskem. Edinkrat na zmagovalnem odru ni stal na VN Lombardije.

Na prvem mestu je končal dvanajsto dirko v najmočnejšem razredu za motokrosiste. Te že naslednji konec tedna čaka VN Francije.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:11 21.maj 2019.

    Ne mi ga samo srati s takšnimi blesavimi Srbskimi prevodi ! Čuj POKORIL , ste vi mal fuknjeni ! Nobnen športnik svojih sotekmovalcev niti slučajno ne želi pokoriti - kaj a da nmu ga pofafajo- ampak jih želi samo premagati !!!!

Sorodne novice