Šport > Moto športi
1886 ogledov

Gajser udeležen v množičen padec, nato padel še trikrat

MXGP
Tim Gajser po številnih padcih v Mantovi skupno šesti.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v razredu MXGP v Mantovi zasedel šesto mesto, potem ko je bil v prvi vožnji deseti, v drugi pa šesti. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, ki je tako še povečal vodstvo v SP.

Cairoli je dobil že prvo vožnjo, drugi je bil v zahtevnih razmerah na razmočenem in blatnem terenu Latvijec Pauls Jonass, tretji pa Litovec Arminas Jasikonis. Gajserju, ki je v soboto kvalifikacije končal kot drugi, prehitel ga je le Cairoli, je višjo uvrstitev odneslo več padcev. Prvi se mu je zgodil kmalu po startu, pozneje pa je, ko je lovil tekmece in se prebijal iz ozadja, padel še trikrat in deseto mesto je bilo največ, kar je lahko iztržil.

Gajserju je šlo nekoliko bolje v drugi vožnji, ki se zanj sicer tudi ni končala brez težav. Na koncu je bil tako v tej vožnji kot skupno na dirki šesti. V tej vožnji sta bila za Cairolijem drugi in tretji Nizozemec Brian Bogers in Jonass. Na zmagovalnem odru, na katerem prvič letos ni bilo Gajserja, sta Cairoliju družbo delala Jonass in Paulin.

Drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar je v prvi vožnji z dvema krogoma zaostanka pristal na 27. mestu, v drugi je bil 22., tako da je tudi v Mantovi ostal brez točke za SP.

Po peti dirki v sezoni je v SP Cairoli še povečal prednost, zdaj ima 241 točk, Gajser je kljub slabši uvrstitvi obdržal drugo, ima pa 201 točko. Tretji je Paulin s 175.

Naslednja dirka bo že naslednji teden v portugalski Aguedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice