Gajser vse bliže zmagi

Foto: honda pro racing Tim Gajser
Nekdanji svetovni prvak Tim Gajser je na VN Lombardije osvojil četrto mesto. A bil v drugi vožnji drugi!
Oglej si celoten članek

V prvenstvu motokrosistov MXGP se je začela druga polovica sezone. Tim Gajser (Honda) je po poškodbi izpred sezone vse boljši, samo še štarti mu povzročajo težave. V Ottobianu ga je tako polomil na štartu prve vožnje. Bil po prvem krogu 12., na koncu pa vožnjo končal na šestem mestu. V drugi vožnji mu je štart vendarle uspel. Krajši čas je celo vodil, nato pa ga je prehitel Antonio Cairoli (KTM). A le Cairoli in vožnjo je končal na drugem mestu. Tako je osvojil skupno četrto mesto, a le dve točki za drugim Gautierjem Paulinom (Husquarna). Tretji je bil Max Anstie (Husquarna).

Aktualni prvak Cairoli je z dvema prvima mestoma osvojil maksimalno število 50 točk in se tako vodilnemu v skupnem seštevku približal na samo 14 točk zaostanka. Jeffrey Herlings (KTM) zaradi zloma ključnice, ki ga je staknil pred dnevi, v Italiji ni dirkal.

Klemen Gerčar je bil v Ottobianu pri Milanu triindvajseti.

Skupni seštevek: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 486 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 474, 3. Clement Desalle (Bel) 374 … 6. Tim Gajser (Slo) 332

Čez 14 dni se sezona nadaljuje v Indoneziji, kjer bosta dve dirki. Naslednji vikend pa bodo slovvenski motokrosisti v Mačkovcih tekmovali na dirki za državno prvenstvo, 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.