Šport > Moto športi
694 ogledov

Gajser vse bliže zmagi

Tim Gajser honda pro racing
Nekdanji svetovni prvak Tim Gajser je na VN Lombardije osvojil četrto mesto. A bil v drugi vožnji drugi!

V prvenstvu motokrosistov MXGP se je začela druga polovica sezone. Tim Gajser (Honda) je po poškodbi izpred sezone vse boljši, samo še štarti mu povzročajo težave. V Ottobianu ga je tako polomil na štartu prve vožnje. Bil po prvem krogu 12., na koncu pa vožnjo končal na šestem mestu. V drugi vožnji mu je štart vendarle uspel. Krajši čas je celo vodil, nato pa ga je prehitel Antonio Cairoli (KTM). A le Cairoli in vožnjo je končal na drugem mestu. Tako je osvojil skupno četrto mesto, a le dve točki za drugim Gautierjem Paulinom (Husquarna). Tretji je bil Max Anstie (Husquarna).

Aktualni prvak Cairoli je z dvema prvima mestoma osvojil maksimalno število 50 točk in se tako vodilnemu v skupnem seštevku približal na samo 14 točk zaostanka. Jeffrey Herlings (KTM) zaradi zloma ključnice, ki ga je staknil pred dnevi, v Italiji ni dirkal.

Klemen Gerčar je bil v Ottobianu pri Milanu triindvajseti.

Skupni seštevek: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 486 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 474, 3. Clement Desalle (Bel) 374 … 6. Tim Gajser (Slo) 332

Čez 14 dni se sezona nadaljuje v Indoneziji, kjer bosta dve dirki. Naslednji vikend pa bodo slovvenski motokrosisti v Mačkovcih tekmovali na dirki za državno prvenstvo, 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.