Gajser znova blestel

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tim Gajser je na dirki v nizozemskem Valkenswaardu osvojil prvo in osmo mesto, Veliko nagrado Evrope pa končal na tretjem mestu.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je zmagal v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v nizozemskem Valkenswaardu, ki šteje za VN Evrope. Na tretji postaji SP je v prvi vožnji drugo mesto osvojil Nemec Maximilian Nagl, tretji pa je bil vodilni v SP Francoz Romain Febvre.

Po polovici dirke v Valkenswardu je Gajser tako že skoraj povsem izničil prednost Francoza v skupnem seštevku: Febvre je imel 112 točk, Gajser pa 111. Aktualni svetovni prvak je nato odlično odpeljal drugo vožnjo in se v zadnjih krogih s tretjega prebil na prvo mesto, prav v zadnjem jeugnal do tedaj vodilnega Italijana Antonia Caiorlija. Gajser je tudi drugo vožnjo začel odlično in povedel, po napaki pa je zdrsnil na peto mesto, pozneje pa mu je po novi napaki še ugasnil motor, tako da je izgubil še več časa in je bil na koncu osmi.

To je vseeno zadoščalo za skupno tretje mesto na VN Evrope, pred njega sta se uvrstila Nagl in Febvre. Ta je povečal prednost v skupni razvrstitvi, pred naslednjo preizkušnjo ima 137 točk, Gajser pa 124. Naslednja dirka bo na sporedu 10. aprila v Argentini.

"Malo sem se lovil v prvi vožnji, težko je bilo. V drugi vožnji sem želel dobro odpeljati, želel sem si uspeha, na koncu sem ujel še Cairolija in zelo sem vesel," je dejal zmagovalec Febvre. "Prva vožnja je bila zelo dobra, v drugi pa so se kar vrstile težave, ugasnil mi je motor. Vesel sem, da sem sploh končal dirko, zadovoljen sem s tretjim mestom in se že veselim naslednjih dirk," pa je celoten nastop ocenil Gajser.

Na dirki je nastopil še drugi slovenski tekmovalec, Klemen Gerčar (Husqvarna), zanj je bila današnja prva vožnja tudi prvi nastop v sezoni. Končal jo je na 27. mestu. Tudi drugo vožnjo je odpeljal na podobnih mestih kot prvo, bil je 29., kar pomeni, da za začetek svoje sezone ni dosegel točk za SP.

xxx
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.