Šport
45 ogledov

Gajser znova blestel

Tim Gajser Saša Despot
Tim Gajser je na dirki v nizozemskem Valkenswaardu osvojil prvo in osmo mesto, Veliko nagrado Evrope pa končal na tretjem mestu.

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je zmagal v prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v nizozemskem Valkenswaardu, ki šteje za VN Evrope. Na tretji postaji SP je v prvi vožnji drugo mesto osvojil Nemec Maximilian Nagl, tretji pa je bil vodilni v SP Francoz Romain Febvre.

Po polovici dirke v Valkenswardu je Gajser tako že skoraj povsem izničil prednost Francoza v skupnem seštevku: Febvre je imel 112 točk, Gajser pa 111. Aktualni svetovni prvak je nato odlično odpeljal drugo vožnjo in se v zadnjih krogih s tretjega prebil na prvo mesto, prav v zadnjem jeugnal do tedaj vodilnega Italijana Antonia Caiorlija. Gajser je tudi drugo vožnjo začel odlično in povedel, po napaki pa je zdrsnil na peto mesto, pozneje pa mu je po novi napaki še ugasnil motor, tako da je izgubil še več časa in je bil na koncu osmi.

To je vseeno zadoščalo za skupno tretje mesto na VN Evrope, pred njega sta se uvrstila Nagl in Febvre. Ta je povečal prednost v skupni razvrstitvi, pred naslednjo preizkušnjo ima 137 točk, Gajser pa 124. Naslednja dirka bo na sporedu 10. aprila v Argentini.

"Malo sem se lovil v prvi vožnji, težko je bilo. V drugi vožnji sem želel dobro odpeljati, želel sem si uspeha, na koncu sem ujel še Cairolija in zelo sem vesel," je dejal zmagovalec Febvre. "Prva vožnja je bila zelo dobra, v drugi pa so se kar vrstile težave, ugasnil mi je motor. Vesel sem, da sem sploh končal dirko, zadovoljen sem s tretjim mestom in se že veselim naslednjih dirk," pa je celoten nastop ocenil Gajser.

Na dirki je nastopil še drugi slovenski tekmovalec, Klemen Gerčar (Husqvarna), zanj je bila današnja prva vožnja tudi prvi nastop v sezoni. Končal jo je na 27. mestu. Tudi drugo vožnjo je odpeljal na podobnih mestih kot prvo, bil je 29., kar pomeni, da za začetek svoje sezone ni dosegel točk za SP.

DAME IN GOSPODJE, Tim Gajser #243!!! Neverjetno se je torpediral že takoj na štartu in prevzel vodstvo, na koncu pa zasluženo zmagal prvo dirko na Nizozemskem!!! :O :) Bodite z nami še naprej in spodbujajte mladega Gajserja tudi na drugi dirki ob 17.00!

Posted by Šport TV on Monday, 28 March 2016
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.