Šport
55 ogledov

Gajser prehiter za rojake

tim gajser motokros Profimedias
Tim Gajser je na uvodni dirki državnega prvenstva motokrosistov v Brežicah prepričljivo privozil do prve dvojne zmage.

Za Timom Gajserjem je drugo mesto osvojil Klemen Gerčar, tretje pa Hrvoje Karas. Na dirki je sodelovalo 85 tekmovalcev v devetih kategorijah. Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, ki so prišli pogledati motokros spektakel na stezi Prilipe, kjer so najboljši motokrosisti odpeljali prvo do sedmih dirk za državno prvenstvo v motokrosu. 

Tako zvezdniške zasedbe kot na uvodni dirki že nekaj časa ni bilo na domačih tleh. Poleg Tima Gajserja, ki je z atraktivnimi vožnjami seveda glavni magnet za publiko, sta nastopila tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, sicer oba voznika elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP.

Gajser prehiter tudi za Gerčarja

Tim Gajser je z dvema popolnima predstavama prikazal svoje mojstrstvo in z atraktivno vožnjo navduševal gledalce ob stezi. Klemen Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice, ki letos slavi častitljivih 70 let obstoja, nekako ni našel odgovora na Gajserjevo hitrost, a je bil kljub nekaj smole v prvi vožnji na koncu vseeno zadovoljen.

Dobro formo je pokazal Peter Irt, ki je ob poškodovanem bratu Jerneju edini zastopal to pri nas motokrosistično najštevilčnejšo družino. V prvi vožnji je bil prepričljivo drugi, v drugo pa je v zaključnem delu dirke nesrečno pristal na zadnjem blatniku počasnejšega tekmovalca, padel in s poškodovano roko odstopil.

Jan Pancar je tudi na uvodni dirki pokazal, da mu v kategoriji MX2 ni para in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. V razredu do 125 kubičnih centimetrov je z dvema zmagama slavil Luka Milec, ki nadaljuje lanski niz odličnih predstav.

Aprila se bo spet dogajalo

Na stezi Prilipe bodo že 3. aprila znova zabrneli motorji, tokrat za evropsko prvenstvo v razredu MX85, MX65 in MXOpen. Naslednja dirka za Državno prvenstvo v motokrosu bo 24.4. v Slovenskih Konjicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.