Gajserjev dan v znamenju številke sedem

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Najboljši motokrosisti sveta so se merili v belgijskem Lommelu.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Jeffrey Herlings je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v belgijskem Lommelu. Drugi je bil v elitnem razredu MXGP Italijan Antonio Cairoli, tretji pa Britanec Max Anstie. Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser je bil sedmi, potem ko je bil sedmi tudi v obeh posamičnih vožnjah današnje dirke.

Gajser je dirko kljub le 11. startnemu izhodišču po sobotnih kvalifikacijah dobro začel, bil v prvi vožnji že na tretjem mestu, pozneje se je boril za četrto, a je potem v zadnjem delu naredil napako in po padcu precej izgubil. Na koncu je pripeljal do sedmega mesta.

V drugi vožnji pa ni imel pravih možnosti za boj za vrh, tako da je po dveh zaporednih uvrstitvah na zmagovalni oder (Indonezija, Češka) tokrat ostal brez mesta med najboljšimi tremi.

V Belgiji je od Slovencev v elitni konkurenci ta teden tekmoval le Gajser, Klemen Gerčar je dirko zaradi poškodbe izpustil.

Naslednja dirka za SP bo čez 14 dni v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu.

V skupnem seštevku se je zmagovalec Herlings z novimi 50 točkami še bolj utrdil na vrhu, zdaj ima 683 točk, drugi je Cairoli s 647, tretji pa Belgijec Clement Desalle s 503. Gajser je ostal na četrtem mestu, ima 478 točk, deset več kot danes četrti Francoz Romain Febvre na petem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.