Šport > Moto športi
155 ogledov

Gajserjev dan v znamenju številke sedem

Gajser Reševalni pas/Twitter
Najboljši motokrosisti sveta so se merili v belgijskem Lommelu.

Nizozemec Jeffrey Herlings je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v belgijskem Lommelu. Drugi je bil v elitnem razredu MXGP Italijan Antonio Cairoli, tretji pa Britanec Max Anstie. Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser je bil sedmi, potem ko je bil sedmi tudi v obeh posamičnih vožnjah današnje dirke.

Gajser je dirko kljub le 11. startnemu izhodišču po sobotnih kvalifikacijah dobro začel, bil v prvi vožnji že na tretjem mestu, pozneje se je boril za četrto, a je potem v zadnjem delu naredil napako in po padcu precej izgubil. Na koncu je pripeljal do sedmega mesta.

V drugi vožnji pa ni imel pravih možnosti za boj za vrh, tako da je po dveh zaporednih uvrstitvah na zmagovalni oder (Indonezija, Češka) tokrat ostal brez mesta med najboljšimi tremi.

V Belgiji je od Slovencev v elitni konkurenci ta teden tekmoval le Gajser, Klemen Gerčar je dirko zaradi poškodbe izpustil.

Naslednja dirka za SP bo čez 14 dni v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu.

V skupnem seštevku se je zmagovalec Herlings z novimi 50 točkami še bolj utrdil na vrhu, zdaj ima 683 točk, drugi je Cairoli s 647, tretji pa Belgijec Clement Desalle s 503. Gajser je ostal na četrtem mestu, ima 478 točk, deset več kot danes četrti Francoz Romain Febvre na petem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.