Šport > Moto športi
361 ogledov

Gajser: Upam, da ne bo tako kot lani

Tim Gajser Honda Pro Racing Tudi Gajser je imel lani v Indoneziji težave z globokimi kanali.
Tim Gajser bo naslednji dve dirke MXGP-ja odpeljal v Indoneziji. Ne le vročina in vlaga, tropske nevihte lahko prinesejo blato in globoke kanale.

Motokrosisti se po evropskem delu tekmovanja za svetovno prvenstvo MXGP selijo v oddaljeno Indonezijo, kjer bodo odpeljali dve dirki zapored. V Indonezijo je od Slovencev odpotoval le Tim Gajser.

Tim Gajser MXGP Šport Gajser vse bliže zmagi

Lani je težko pričakovano indonezijsko preizkušnjo pokvarilo vreme in dirka je bila predčasno končana zaradi nemogočih razmer na progi. Organizator in tekmovalci upajo, da letos vreme ne bo krojilo dirke. Še posebej si ugodnih razmer želi vodilni motokrosist v svetovnem prvenstvu, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki bo tekmoval poškodovan. Zaradi zlomljene ključnice je zadnjo dirko izpustil, v nedeljo pa bo jasno, česa je trenutno sposoben Herlings, ki bo imel za glavno nalogo ohraniti dvanajst točk prednosti pred največjim konkurentom, Italijanom Antonijem Cairolijem.

Tim Gajser je še vedno trdno na šestem mestu, a z lepimi možnostmi za napredovanje, kar je tudi njegov cilj na dirki, ki ga čaka. Gajser je bil pred odhodom v Indonezijo dobro razpoložen. Zadnji trening je opravil na domači progi v Makolah, pod budnim očesom svojega očeta in trenerja Bogomirja Gajserja. 

Tim Gajser | Avtor: Honda Pro Racing Honda Pro Racing

Pred tekmovalnim vikendom je najuspešnejši slovenski motokrosist napovedal: "Pričakujemo zelo vroče vreme, na kar sem se primerno pripravil. Potrudil se bom, da odpeljem dve dobri vožnji. Proga mi je všeč, upam le, da bodo letos razmere drugačne, od lanskih."

Dirka bo v nedeljo zjutraj po našem času. Prva vožnja bo ob 8.15, druga ob 11.10.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.