Šport > Moto športi
363 ogledov

Gajser s plaže nazaj na motor

Tim Gajser Honda Pro Racing
Po četrtem mestu na prvi indonezijski veliki nagradi si je Tim Gajser vzel nekaj dni prosto za uživanje z dekletom na indonezijskih plažah. Zdaj pa ga že čaka nova dirka. Konec tedna bo namreč na sporedu še druga indonezijska velika nagrada.

Motokrosisti so se s prizorišča Pangkal Pinang, kjer je bila na sporedu dvanajsta letošnja dirka, preselili v dobrih tisoč kilometrov oddaljen Semarang. Pretekla dirka je postregla z izjemnimi vožnjami in dvoboji, ki so od tekmovalcev in tudi gledalcev, zahtevali močne živce. Tim Gajser je bil, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, tik za zmagovalnim odrom, na drugi indonezijski dirki pa želi višje uvrstitve.

Gajser MXGP Šport Gajser tik pod stopničkami

V nedeljo bodo motokrosisti tekmovali na povsem novi progi, zato nihče ne bo imel prednosti zaradi poznavanja terena. Napovedana je prava poletna vročina, kar bo otežilo tekmovalne pogoje. "Veselim se nove dirke. Progo sem za zdaj videl samo na papirju, na prvi pogled je dobra. Prejšnji vikend sem bil zelo blizu uvrstitvi na stopničke, v nedeljo bo moj cilj, da izboljšam ta rezultat," je bil v napovedi dirke kratek Gajser.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 8.15, druga ob 11.10 po slovenskem času.

Kljub temu, da se ni uvrstil med najboljše tri, pa je popravil svojo uvrstitev v seštevku svetovnega prvenstva, kjer zdaj zaseda peto mesto. Do četrto uvrščenega Francoza Romaina Febvra ga loči samo še 22 točk. Pri vrhu stvari ostajajo nespremenjene. Nizozemec Jeffrey Herlings se je vrnil po izpuščeni dirki in zlomu ključnice ter uprizoril novo zmagovalno vožnjo, Italijan Antonio Cairoli pa je tako izgubil priložnost, da bi ob odsotnosti Herlingsa pridobil še nekaj točk in ostaja na drugem mestu.

Komentarjev 2
  • Kolr 22:47 05.julij 2018.

    Ne vem ce mu v zadnjih krogih ne zmanjka kondicije...mogoce bi rajs na tem kaj delal