Garcia-Lopez osvojil 2. turnir v karieri

Foto: Žurnal24 Garcia-Lopez je bil pred tem turnirjem šele 53. na lestvici ATP. (Foto: Reuters)
Guillermo Garcia-Lopez, ki je v polfinalu najmočnejšega turnirja tedna izločil Rafaela Nadala, je ta dosežek kronal z zmago v finalu nad Jarkkom Nieminenom. Turnir v Kuala Lumpurju je dobil Mihajil Južnij.
Oglej si celoten članek

Španski teniški igralec Guillermo Garcia-Lopez je zmagovalec turnirja v tajskem Bangkoku z nagradnim skladom 608.500 ameriških dolarjev. Španec je v finalu s 6:4, 3:6 in 6:4 ugnal Finca Jarkka Nieminena in za zmago izkoristil četrto zaključno žogo. Garcia-Lopez je s tem osvojil prvi turnir sezone in drugega v karieri. 53. igralec s svetovne jakostne lestvice ATP je v Bangkoku kronal svojo dobro pripravljenost z zmago v finalu, že v polfinalu, ko je premagal prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala, pa je pokazal, da je v tem času sezone praktično nepremagljiv. Na drugi strani je Nieminen nastopil že v svojem desetem finalu v karieri, vendar pa je 60. igralec z ATP tokratnemu nasprotniku moral priznati premoč predvsem pri začetnih udarcih.

Rus Mihail Južnij pa je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Kuala Lumpurju z nagradnim skladom 850.000 dolarjev. Četrti nosilec je v finalu po več kot dveh urah in pol premagal osmopostavljenega Kazahstanca Andreja Golubjeva s 6:7 (7), 6:2 in 7:6 (3). Zmaga na turnirju - sedma v karieri - je za devetega igralca sveta zelo dobrodošla, saj se Rus bori za vstop med prvo osmerico lestvice ATP, ki bo igrala na novembrskem finalu sezone v Londonu.

ATP, Bangkok, finale:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) : Jarkko Nieminen (Fin) 6:4, 3:6, 6:4

ATP, Kuala Lumpur, finale:

Mihail Južnij (Rus/4) : Andrej Golubjev (Kaz/8) 6:7 (7), 6:2, 7:6 (3)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.