Šport
11 ogledov

Garcia-Lopez osvojil 2. turnir v karieri

Garcia-Lopez je bil pred tem turnirjem šele 53. na lestvici ATP. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Guillermo Garcia-Lopez, ki je v polfinalu najmočnejšega turnirja tedna izločil Rafaela Nadala, je ta dosežek kronal z zmago v finalu nad Jarkkom Nieminenom. Turnir v Kuala Lumpurju je dobil Mihajil Južnij.

Španski teniški igralec Guillermo Garcia-Lopez je zmagovalec turnirja v tajskem Bangkoku z nagradnim skladom 608.500 ameriških dolarjev. Španec je v finalu s 6:4, 3:6 in 6:4 ugnal Finca Jarkka Nieminena in za zmago izkoristil četrto zaključno žogo. Garcia-Lopez je s tem osvojil prvi turnir sezone in drugega v karieri. 53. igralec s svetovne jakostne lestvice ATP je v Bangkoku kronal svojo dobro pripravljenost z zmago v finalu, že v polfinalu, ko je premagal prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala, pa je pokazal, da je v tem času sezone praktično nepremagljiv. Na drugi strani je Nieminen nastopil že v svojem desetem finalu v karieri, vendar pa je 60. igralec z ATP tokratnemu nasprotniku moral priznati premoč predvsem pri začetnih udarcih.

Rus Mihail Južnij pa je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Kuala Lumpurju z nagradnim skladom 850.000 dolarjev. Četrti nosilec je v finalu po več kot dveh urah in pol premagal osmopostavljenega Kazahstanca Andreja Golubjeva s 6:7 (7), 6:2 in 7:6 (3). Zmaga na turnirju - sedma v karieri - je za devetega igralca sveta zelo dobrodošla, saj se Rus bori za vstop med prvo osmerico lestvice ATP, ki bo igrala na novembrskem finalu sezone v Londonu.

ATP, Bangkok, finale:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) : Jarkko Nieminen (Fin) 6:4, 3:6, 6:4

ATP, Kuala Lumpur, finale:

Mihail Južnij (Rus/4) : Andrej Golubjev (Kaz/8) 6:7 (7), 6:2, 7:6 (3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.