Garnett izključen, Houston do zmage

Foto: EPA
Foto: EPA
V ligi NBA je bila najbolj vroča tekma v Brooklynu. Na njej je bil - po udarcu z glavo - izključen domači center Kevin Garnett, Houston pa je brez težav zmagal s 113:99. Boston je na domačih tleh ugnal New Orleans s 108:100, Detroit je slavil v Torontu s 114:111, Orlando pa v Chicagu s 121:114.
Oglej si celoten članek

Tekmo v Brooklynu je zaznamoval "manjši" pretep med Kevinom Garnettom in Dwightom Howardom v prvi četrtini, po obojestranskem kazanju lepo razvitih mišic med dvema dvometrskima "petelinoma" pa je kratko potegnil Garnett in si prislužil izključitev. Zasedba iz Teksasa je v nadaljevanju vseskozi prevladovala, blestel pa je branilec James Harden s 30 točkami, medtem ko je Litovec Donatas Motiejunas dodal 18 točk in 11 skokov. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Mason Plumlee s 24 točkami in desetimi skoki.

Kelti so z odlično zadnjo četrtino, ki so jo dobili s 36:24, ugnali goste iz New Orleansa. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Jared Sullinger s 27 točkami in desetimi skoki, njegov soigralec Jae Crowder pa je prispeval 22 točk. Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Anthony Davis s 34 točkami, devetimi skoki in štirimi asistencami.

Orlando presenetil v Chicagu

Detroit je s kolektivno predstavo slavil v Torontu, najbolj pa so se izkazali Brandon Jennings s 34 točkami in desetimi podajami, Greg Monroe z 22 točkami in desetimi skoki ter Andre Drummond z desetimi točkami in 14 skoki. Detroit je dosegel osmo zmago na zadnjih desetih tekmah, v domači zasedbi, ki je dosegla peti poraz na zadnjih šestih tekmah, pa je bil najbolj produktiven litovski center Jonas Valanciunas z 31 točkami, kar je tudi njegov najboljši strelski izkupiček v ligi NBA.

V vetrovnem mestu je Orlando z odličnim (59-odstotnim) metom iz igre ukanil Chicago. Blestela sta Nikola Vučević in Victor Oladipo, oba sta dosegla po 33 točk. V domači ekipi je bil najbolj razpoložen Pau Gasol z 28 točkami in 14 skoki.

Liga NBA, izidi:

Boston Celtics : New Orleans Pelicans 108:100
Brooklyn Nets : Houston Rockets 99:113
Toronto Raptors : Detroit Pistons 111:114
Chicago Bulls : Orlando Magic 114:121

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.