Šport
49 ogledov

Garnett izključen, Houston do zmage

Garnett Boston Celtics Brooklyn Nets liga NBA Boston Garden EPA
V ligi NBA je bila najbolj vroča tekma v Brooklynu. Na njej je bil - po udarcu z glavo - izključen domači center Kevin Garnett, Houston pa je brez težav zmagal s 113:99. Boston je na domačih tleh ugnal New Orleans s 108:100, Detroit je slavil v Torontu s 114:111, Orlando pa v Chicagu s 121:114.

Tekmo v Brooklynu je zaznamoval "manjši" pretep med Kevinom Garnettom in Dwightom Howardom v prvi četrtini, po obojestranskem kazanju lepo razvitih mišic med dvema dvometrskima "petelinoma" pa je kratko potegnil Garnett in si prislužil izključitev. Zasedba iz Teksasa je v nadaljevanju vseskozi prevladovala, blestel pa je branilec James Harden s 30 točkami, medtem ko je Litovec Donatas Motiejunas dodal 18 točk in 11 skokov. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Mason Plumlee s 24 točkami in desetimi skoki.

Kelti so z odlično zadnjo četrtino, ki so jo dobili s 36:24, ugnali goste iz New Orleansa. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Jared Sullinger s 27 točkami in desetimi skoki, njegov soigralec Jae Crowder pa je prispeval 22 točk. Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Anthony Davis s 34 točkami, devetimi skoki in štirimi asistencami.

Orlando presenetil v Chicagu

Detroit je s kolektivno predstavo slavil v Torontu, najbolj pa so se izkazali Brandon Jennings s 34 točkami in desetimi podajami, Greg Monroe z 22 točkami in desetimi skoki ter Andre Drummond z desetimi točkami in 14 skoki. Detroit je dosegel osmo zmago na zadnjih desetih tekmah, v domači zasedbi, ki je dosegla peti poraz na zadnjih šestih tekmah, pa je bil najbolj produktiven litovski center Jonas Valanciunas z 31 točkami, kar je tudi njegov najboljši strelski izkupiček v ligi NBA.

V vetrovnem mestu je Orlando z odličnim (59-odstotnim) metom iz igre ukanil Chicago. Blestela sta Nikola Vučević in Victor Oladipo, oba sta dosegla po 33 točk. V domači ekipi je bil najbolj razpoložen Pau Gasol z 28 točkami in 14 skoki.

Liga NBA, izidi:

Boston Celtics : New Orleans Pelicans 108:100
Brooklyn Nets : Houston Rockets 99:113
Toronto Raptors : Detroit Pistons 111:114
Chicago Bulls : Orlando Magic 114:121

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.