Šport
10 ogledov

Knicksi izgubili že 14. zapored

New York Knicks Houston Rockets papirnate vreče EPA
V ligi NBA so bile v noči na petek na sporedu le tri tekme. Visok poraz so doma vknjižili New York Knicks, ki so s 96:120 izgubili proti Houston Rockets, Toronto Raptors so proti Charlotte Hornets izgubili s 95:103, Portland Trail Blazers pa so bili z 99:83 doma boljši od Miami Heat.

New York Knicks so sinoči še štirinajstič zapored izgubili, kar je nov negativni rekord franšize. Prvi strelec lige James Harden je Newyorčanom natrosil 25 točk v vsega treh četrtinah, Trevor Ariza jih je dodal 18, Donatas Motiejunas še 17, Patrick Beverly 14, Dwight Howard pa je 13 točkam dodal še deset skokov.

Houston je zmagal še dvanajstič zapored, New York pa se je znašel tudi v nemilosti navijačev, saj je za klop košarkarjev sedlo pet odraslih oseb, ki so si zaradi sramu preko glave poveznile papirnate vreče. Za gostitelje, ki so izgubili 11. zaporedno domačo tekmo ter skupaj že 24. od 25 odigranih, je bil z 21 točkami najboljši Travis Wear. Prvi strelec kratkohlačnikov Carmelo Anthony je zaradi poškodovanega kolena izpustil še peto zaporedno tekmo.

Portland v dobri formi

Charlotte Hornets so bili v gosteh boljši od Toronto Raptors, Gerald Henderson pa je vknjižil rekord sezone v obliki 31 točk. Kemba Walker jih je dodal 29, poleg tega pa je zadel tudi iz skoka 19 sekund pred koncem ter tako dokončno zapečatil usodo domačih. Za Toronto je Kyle Lowry prispeval 24 točk, Lou Williams jih je dodal 15, a je Toronto vseeno moral priznati četrti zaporedni poraz.

Edino domačo zmago so zabeležili pri Portland Trail Blazers, kjer so bili z 99:83 boljši od nekdanjih prvakov Miami Heat. LaMarcus Aldridge je 24 točkam dodal 12 ujetih žog, Wesley Matthews jih je prispeval 18, Portland, ki je zmagal šestič v zadnjih sedmih tekmah, pa je dvoboj odločil v tretji četrtini, ki jo je dobil s 33:16. Dwyane Wade je za Miami, ki je klonil petič v šestih tekmah, dosegel 23 točk, Chris Bosh jih je dodal 18.

Atlanta naprodaj

Moštvo Atlanta Hawks je naprodaj. Dosedanji lastniki so o prodaji namignili že pred tedni, zdaj pa je moštvo nepreklicno na voljo morebitnim kupcem. Atlanta trenutno presenetljivo vodi v vzhodni konferenci, potem ko je zmagala na 20 tekmah od zadnjih 22 odigranih. Zanimanje sta že pokazala kupca iz Seattla, ki pa bi si želela klub preseliti, a kot pravi tiskovni predstavnik NBA Mike Bass, bodo Hawks ostali v Atlanti.

Liga NBA, izidi:

Toronto Raptors : Charlotte Hornets 95:103
New York Knicks : Houston Rockets 96:120
Portland Trail Blazers : Miami Heat 99:83

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.