Šport
28 ogledov

Jezerniki vpisali že deveti poraz

Kobe Bryant Los Angeles Lakers Houston Rockets EPA
V ligi NBA so bila na sporedu štiri srečanja; Miami Heat je proti Milwaukeeju doživel tretji zaporedni poraz, Los Angeles Lakers so kljub 44 točkam Kobeja Bryanta izgubili proti Golden Statu, Houston je v gosteh presenetil Oklahomo, zanesljivo pa je zmagal New York.

Z izkupičkom 1-9 so Lakers druga najslabša ekipa v ligi. Brez zmage je le še Philadelphia. Kobe Bryant je imel tokrat nekoliko boljši izkoristek metov - 15:34, tako da je 146. v karieri presegel mejo 40 doseženih točk, vseeno pa to ni bilo dovolj za presenečenje proti Warriors (8-2), ki jim je načeloval Stephen Curry (30 točk, met 10:19, 15 podaj).

Pred Lakers so očitno težki časi; zdaj jih čakajo še tri gostovanja v nizu. Sicer pa je na takšne starte trener Byron Scott že navajen. Ko je leta 2004 sedel na klopi New Orleans Hornets, je njegova ekipa začela sezono z 29 porazi v 31 tekmah, leta 2010, ko je prevzel Cleveland, pa je imel ta start 8-45.

Slabo gre tudi Miamiju, ki je doživel drugi zaporedni poraz pred domačimi gledalci. Brez Dwyana Wada je večina bremena padla na Chrisa Bosha, ki pa se v vodilni vlogi ni znašel. Ob metu 2:17 je dosegel 10 točk. Trener Erik Spoelstra je po tekmi priznal, da ga čaka še veliko dela. "Ugotoviti moramo, kako se bomo lotili nadaljevanja sezone."

Houston slavil z zgolj 69 točkami

Najuspešnejši ekipi lige sta Memphis in Houston (9-1). Slednji je sinoči premagal Oklahomo, ki še naprej nastopa brez poškodovanih Kevina Duranta in Russella Westbrooka. Poročevalci s tekme pravijo, da je bila to zagotovo najgrša oziroma najmanj atraktivna predstava v novi sezoni. Ekipi sta imeli komaj 29-odstoten met iz igre, Houston pa je slavil z rezultatom 69:64. Zadnja ekipa, ki je v ligi NBA slavila z 69 točkami, je bil Detroit leta 2005 (64:62), edino moštvo, ki je še zmagalo s tako nizkim odstotkom v zadnjih petnajstih letih, pa je Los Angeles Clippers. Leta 2000 je premagalo Chicago s 74:72.

"Ta tekma ne bo šla v NBA 'Hall of Fame'," je po tekmi izjavil trener Houstona Kevin McHale, ki je očitno svoje varovance že pripravil na ponedeljkov veliki derbi z Memphisom. "Mislim, da bo tekma precej podobna. Igrali bomo čvrsto," je dodal McHale.

New York je prekinil niz sedmih porazov. Z 28 točkami Carmela Anthonyja in JR Smitha je premagal Denver s 109:93. Do tretje zmage se je prebil zahvaljujoč odlični predstavi v drugi četrtini, ki se je končala z izidom 31:8 in v kateri so gostje zadeli vsega en met iz igre.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks : Denver Nuggets 109:93
Miami Heat : Milwaukee Bucks 84:91
Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 65:69
Los Angeles Lakers : Golden State Warriors 115:136

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.