Gatlin bo bojkotiral BBC

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški atlet Justin Gatlin je jezen na britanske medije, ki s pristranskim poročanjem omadežujejo njegovo javno podobo.
Oglej si celoten članek

Justin Gatlin je na svetovnem prvenstvu za stotinko zgrešil zlato medaljo v teku na 100 metrov, ki je pripadla svetovnemu rekorderju Usainu Boltu. Dvakratni dopinški grešnik je bil pred in po finalu tarča britanskih medijev, ki niso skrivali, koga bi raje videli na najvišji stopnički.
Foto: EPA justin gatlin usain bolt ''Rešil je naslov, rešil je svoj sloves - morda je rešil svoj šport,'' je tesno zmago Jamajčana, ki je tekel 9,79 sekunde, pospremil angleški komentator Steve Cram. ''Usain Bolt je poskrbel za čudež, ko je premagal Justina Gatlina in še okrepil motiv dobrega proti zlu,'' je svoj komentar na finalni nastop najboljših sprinterjev na svetu naslovil novinar Tom Fordyce.

Gatlin se je zaradi ponižujočega odnosa otoških medijev odločil, da se do konca prvenstva ne bo več pogovarjal s predstavniki sedme sile. ''Tako Justin kot jaz meniva, da so bili britanski mediji izrazito neprijazni do njega,'' je za The Guardian povedal atletov agent.

''O njem ni bilo napisanega nič pozitivnega. Vse je posvečeno dopingu in omadeževanju. Da bi ohranil dostojanstvo in samospoštovanje, se je odločil, da se ne bo pogovarjal z njimi. Škoda, a ti napadi so ga zelo prizadeli. Še posebej BBC bi se moral vzdržati pristranskega poročanja,'' je dodal agent.

Gatlin in Bolt se bosta na atletski stezi v Pekingu pomerila še v teku na 200 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 00:04 27. Avgust 2015.

    Kaj trosiš bedarije, Armstrong je sam zatrdil da so vsi v zvezi vedeli za njegov doping prav tako tudi v …

  • 14:30 25. Avgust 2015.

    pač imel je srečo v nesreči da so ga pri tem dobili...a misliš da je možno dosegat takšne rezultate in …

  • 13:23 25. Avgust 2015.

    In na "šnelkurs" osnov bontona ;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.