Šport
37 ogledov

Gatlin bo bojkotiral BBC

justin gatlin EPA
Ameriški atlet Justin Gatlin je jezen na britanske medije, ki s pristranskim poročanjem omadežujejo njegovo javno podobo.

Justin Gatlin je na svetovnem prvenstvu za stotinko zgrešil zlato medaljo v teku na 100 metrov, ki je pripadla svetovnemu rekorderju Usainu Boltu. Dvakratni dopinški grešnik je bil pred in po finalu tarča britanskih medijev, ki niso skrivali, koga bi raje videli na najvišji stopnički.

justin gatlin usain bolt | Avtor: EPA EPA
''Rešil je naslov, rešil je svoj sloves - morda je rešil svoj šport,'' je tesno zmago Jamajčana, ki je tekel 9,79 sekunde, pospremil angleški komentator Steve Cram. ''Usain Bolt je poskrbel za čudež, ko je premagal Justina Gatlina in še okrepil motiv dobrega proti zlu,'' je svoj komentar na finalni nastop najboljših sprinterjev na svetu naslovil novinar Tom Fordyce.

Gatlin se je zaradi ponižujočega odnosa otoških medijev odločil, da se do konca prvenstva ne bo več pogovarjal s predstavniki sedme sile. ''Tako Justin kot jaz meniva, da so bili britanski mediji izrazito neprijazni do njega,'' je za The Guardian povedal atletov agent.

''O njem ni bilo napisanega nič pozitivnega. Vse je posvečeno dopingu in omadeževanju. Da bi ohranil dostojanstvo in samospoštovanje, se je odločil, da se ne bo pogovarjal z njimi. Škoda, a ti napadi so ga zelo prizadeli. Še posebej BBC bi se moral vzdržati pristranskega poročanja,'' je dodal agent.

Gatlin in Bolt se bosta na atletski stezi v Pekingu pomerila še v teku na 200 metrov.

Komentarjev 5
  • Phonak 00:04 27.avgust 2015.

    Kaj trosiš bedarije, Armstrong je sam zatrdil da so vsi v zvezi vedeli za njegov doping prav tako tudi v mednarodni, a so mu pogledali skozi prste ker je le Armstrong, zaradi njega je kolesarstvo postalo sploh gledan šport :) ...prikaži več In za Bolta, prav tako je bil pregledan že 100x :) in tvoj kvazi "sistem za zaznavo" ni nič zaostal, pregledajo vse snovi v krvi in v urinu, je ni substance ki bi jo zgrešili saj v današnjih laboratorijih ne :)

  • mijaliza 14:30 25.avgust 2015.

    pač imel je srečo v nesreči da so ga pri tem dobili...a misliš da je možno dosegat takšne rezultate in magične meje brez pomoči? Ni mogoče! Bolta pa pri tem še niso dobili, ker sistem za zaznavo substanc še ni ...prikaži več tako napreden kot je goljufija z prepovedanimi substancami. Armstronga tudi nikoli niso dobili na dopingu, nikoli mu niso mogli dokazat jemanja poživil...še le ko so ga drugi zatožil, da bi rešili svojo rit so se začele sankcije proti njemu in še do danes mu fizično niso mogli dokazat da je bil dopingiran na turih.

  • Avatar skeptik
    skeptik 13:23 25.avgust 2015.

    In na "šnelkurs" osnov bontona ;)