Gatlin ''zrušil' rekord Usaina Bolta

Foto: Youtube justin gatlin Foto: Youtube justin gatlin Foto: Youtube justin gatlin
Ameriški atlet Justin Gatlin je nastopil v televizijski oddaji Kasupe! in na neregularen način popravil svetovni rekord Usaina Bolta v teku na 100 metrov.
Oglej si celoten članek

Ameriški šprinter in veliki tekmec najhitrejšega človeka na svetu je gostoval v japonski razvedrilni oddaji in s pomočjo vetrnih turbin dosegel nov ''rekord'' v teku na 100 metrov.

Gatlin je omenjeno daljavo pretekel v 9,45 sekunde, kar je 13 stotink hitreje od uradnega svetovnega rekorda v lasti Usaina Bolta.

Američan je s pomočjo vetrnega stroja, ki je pihal s hitrostjo 32 km/h, dosegel najboljši dosežek vseh časov, ki pa uradno ne bi bil priznan, četudi bi bil veter v njegov hrbet naravnega izvora. Moč vetra je bila namreč kar štirikrat višja od zgornje dovoljene meje.

Čeprav je sprinterski nastop služil kot sredstvo zabavnega televizijskega programa, pa ima Gatlin izkušnje s precej resnejšo goljufijo. Olimpijski prvak iz Aten je zaradi uporabe prepovedanih poživil odslužil štiriletno prepoved nastopanja med letoma 2006 in 2010.

Pred lanskoletnim svetovnim prvenstvom v Pekingu je bil v ospredju interni sprinterski dvoboj Gatlina in Bolta, zmage pa se je tako v teku na 100 kot 200 metrov veselil aktualni svetovni rekorder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.