Šport
35 ogledov

Gatlin ''zrušil' rekord Usaina Bolta

justin gatlin
1/3
Youtube
Ameriški atlet Justin Gatlin je nastopil v televizijski oddaji Kasupe! in na neregularen način popravil svetovni rekord Usaina Bolta v teku na 100 metrov.

Ameriški šprinter in veliki tekmec najhitrejšega človeka na svetu je gostoval v japonski razvedrilni oddaji in s pomočjo vetrnih turbin dosegel nov ''rekord'' v teku na 100 metrov.

Gatlin je omenjeno daljavo pretekel v 9,45 sekunde, kar je 13 stotink hitreje od uradnega svetovnega rekorda v lasti Usaina Bolta.

Američan je s pomočjo vetrnega stroja, ki je pihal s hitrostjo 32 km/h, dosegel najboljši dosežek vseh časov, ki pa uradno ne bi bil priznan, četudi bi bil veter v njegov hrbet naravnega izvora. Moč vetra je bila namreč kar štirikrat višja od zgornje dovoljene meje.

Čeprav je sprinterski nastop služil kot sredstvo zabavnega televizijskega programa, pa ima Gatlin izkušnje s precej resnejšo goljufijo. Olimpijski prvak iz Aten je zaradi uporabe prepovedanih poživil odslužil štiriletno prepoved nastopanja med letoma 2006 in 2010.

Pred lanskoletnim svetovnim prvenstvom v Pekingu je bil v ospredju interni sprinterski dvoboj Gatlina in Bolta, zmage pa se je tako v teku na 100 kot 200 metrov veselil aktualni svetovni rekorder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.