Gavči in Messi končno zablesteli

Foto: Reuters Argentina, Messi Foto: Reuters Navijači Argentine Foto: Reuters Messi, Argentina Foto: Reuters Angel Di Maria Foto: Reuters Aguero, Messi Foto: Reuters Argentina Foto: Reuters Argentina, Aguero Foto: Reuters Argentina, Aguero Foto: Reuters Messi, Argentina Foto: Reuters Messi, Argentina Foto: Reuters Messi, Argentina Foto: Reuters Argentina, Messi, Aguero Foto: Reuters Angel Di Maria Foto: Reuters Argentina, Messi Foto: Reuters Angel Di Maria Foto: Reuters Sergio Aguero Foto: Reuters Sergio Aguero
Argentina je na južnoameriškem prvenstvu Copa America v tekmi za biti ali ne biti le pokazala predstavo, kot jo domači navijači pričakujejo, in Kostariko premagala s 3:0.
Oglej si celoten članek

Čeprav je zvezdnik madridskega Atletica Sergio Aguero dosegel dva zadetka in tako Argentini priboril napredovanje v četrtfinale Copa Americe, pa je bil za igralca srečanja razglašen Lionel Messi.

Kostarika se je favoriziranim domačinom, ki so v prvih dveh tekmah prvenstva razočarali z dvema remijema in so za napredovanje potrebovali zmago, pričakovano postavila po robu z obrambno igro. Obrambni zid na stadionu Maria Alberta Kempesa v Cordobi se je porušil šele v podaljšku prvega polčasa, ko je Aguero praktično ob zadnjem dotiku žoge v prvem polčasu gavče popeljal v vodstvo. Potem ko je obramba Kostarike poskušala v kazenskem prostoru razčistiti nevarno situacijo, se je žoga odbila do Aguera, ki jo je pospravil v mrežo za 1:0.

Argentina je vodstvo podvojila v 53. minuti, ko se je Aguero s tretjim zadetkom na prvenstvu zavihtel na vrh lestvice strelcev letošnje Copa Americe. Podajalec je bil Messi, ki je končno pokazal pravi obraz in igro, ki so jo pri njem navijači vajeni gledati v dresu evropskega prvaka Barcelone. Messi je s kirurško natančno podajo sodeloval tudi pri tretjem zadetku v 64. minuti, ko je Angel Di Maria s strelom pod prečko razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Trener Argentine Sergio Batista je kljub dvema zadetkoma Aguera po tekmi najbolj hvalil Messija: "Odigral je neverjetno tekmo. Pred tekmo sva se veliko pogovarjala, tako o občutkih kot individualnih sposobnostih. Končno smo si vsi, vključno z Messijem, dvignili samozavest. Lionel je velik karakter, on preprosto ve, kako se je treba znajti v odločilnih situacijah."

Argentina bo četrtfinale pričakala v Santa Feju, medtem ko bo Kostarika napredovala le, če bo najboljša od tretjeuvrščenih reprezentanc po skupinah.

Skupina A, izidi:
Argentina : Kostarika 3:0 (1:0)
Aguero (45, 53). Di Maria (64)

Lestvica:
Kolumbija 7 točk *
Argentina 5 *
Kostarika 3
Bolivija 1

* - V četrtfinalu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.