Šport > Nogomet
21 ogledov

Gavči in Messi končno zablesteli

Messi in Argentina
1/17
Reuters
Argentina je na južnoameriškem prvenstvu Copa America v tekmi za biti ali ne biti le pokazala predstavo, kot jo domači navijači pričakujejo, in Kostariko premagala s 3:0.

Čeprav je zvezdnik madridskega Atletica Sergio Aguero dosegel dva zadetka in tako Argentini priboril napredovanje v četrtfinale Copa Americe, pa je bil za igralca srečanja razglašen Lionel Messi.

Kostarika se je favoriziranim domačinom, ki so v prvih dveh tekmah prvenstva razočarali z dvema remijema in so za napredovanje potrebovali zmago, pričakovano postavila po robu z obrambno igro. Obrambni zid na stadionu Maria Alberta Kempesa v Cordobi se je porušil šele v podaljšku prvega polčasa, ko je Aguero praktično ob zadnjem dotiku žoge v prvem polčasu gavče popeljal v vodstvo. Potem ko je obramba Kostarike poskušala v kazenskem prostoru razčistiti nevarno situacijo, se je žoga odbila do Aguera, ki jo je pospravil v mrežo za 1:0.

Argentina je vodstvo podvojila v 53. minuti, ko se je Aguero s tretjim zadetkom na prvenstvu zavihtel na vrh lestvice strelcev letošnje Copa Americe. Podajalec je bil Messi, ki je končno pokazal pravi obraz in igro, ki so jo pri njem navijači vajeni gledati v dresu evropskega prvaka Barcelone. Messi je s kirurško natančno podajo sodeloval tudi pri tretjem zadetku v 64. minuti, ko je Angel Di Maria s strelom pod prečko razrešil vse dvome o zmagovalcu.

Trener Argentine Sergio Batista je kljub dvema zadetkoma Aguera po tekmi najbolj hvalil Messija: "Odigral je neverjetno tekmo. Pred tekmo sva se veliko pogovarjala, tako o občutkih kot individualnih sposobnostih. Končno smo si vsi, vključno z Messijem, dvignili samozavest. Lionel je velik karakter, on preprosto ve, kako se je treba znajti v odločilnih situacijah."

Argentina bo četrtfinale pričakala v Santa Feju, medtem ko bo Kostarika napredovala le, če bo najboljša od tretjeuvrščenih reprezentanc po skupinah.

Skupina A, izidi:
Argentina : Kostarika 3:0 (1:0)
Aguero (45, 53). Di Maria (64)

Lestvica:
Kolumbija 7 točk *
Argentina 5 *
Kostarika 3
Bolivija 1

* - V četrtfinalu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.